ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ντράγκι: Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν και τα 25 δισ.ευρώ

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν πιθανότατα το σύνολο της βοήθειας των 25 δισ. ευρώ, εκτίμησε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Επιτροπή Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Ντράγκι, αναφερόμενος στην Ελλάδα, επεσήμανε ότι χρειάζεται να υπάρξουν ενέργειες ώστε να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ρόλος της ΕΚΤ στην τρόικα «δεν θα διαρκέσει για πάντα».

Όσον αφορά στον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA), o Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να επανεξετασθεί εάν θα πρέπει να παραμείνει εργασία των εθνικών κεντρικών τραπεζών ή θα πρέπει να γίνει μέρος του ευρωσυστήματος.

Έτοιμη να δράσει η ΕΚΤ

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε για μια ακόμα φορά την ετοιμότητα της ΕΚΤ να δράσει, ενώ σημείωσε ότι οι ενδείξεις ότι ο δομικός πληθωρισμός θα ανακάμψει με βιώσιμο τρόπο έχουν αποδυναμωθεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ντράγκι υποστήριξε ότι «αν και  η ανάκαμψη σταδιακά θα ενισχύσει την τάση του πληθωρισμού, η παρατεταμένη οικονομική αδυναμία των τελευταίων ετών συνεχίζει να επιβαρύνει τον ρυθμό ανάπτυξης των ονομαστικών μισθών, και αυτό θα μπορούσε να μετριάσει τις πιέσεις στις τιμές στη συνέχεια».

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι για να είναι αποτελεσματική η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, είναι σημαντικό να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συμμετεχόντων στην αγορά και να λαμβάνει υπ' όψιν τις απόψεις τους,

Μάλιστα, ο Ντράγκι επανέλαβε ακόμα μια φορά ότι στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου θα επανεξεταστεί η νομισματική πολιτική και ότι τα δεδομένα δείχνοουν ότι η ανάκαμψη της ευρωζώνης προχωρά με μέτριο βαθμό.

Ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης διαβεβαίωσε ξανά ότι η ΕΚΤ θα παρακολουθεί στενά τους κινδύνους για τη σταθερότητα των τιμών και ότι αν αυτή κινδυνεύσει η τράπεζα θα αναλάβει δράση με όλα τα εργαλεία που διαθέτει.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.