ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ντράγκι: Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν και τα 25 δισ.ευρώ

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν πιθανότατα το σύνολο της βοήθειας των 25 δισ. ευρώ, εκτίμησε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Επιτροπή Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Ντράγκι, αναφερόμενος στην Ελλάδα, επεσήμανε ότι χρειάζεται να υπάρξουν ενέργειες ώστε να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ρόλος της ΕΚΤ στην τρόικα «δεν θα διαρκέσει για πάντα».

Όσον αφορά στον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA), o Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να επανεξετασθεί εάν θα πρέπει να παραμείνει εργασία των εθνικών κεντρικών τραπεζών ή θα πρέπει να γίνει μέρος του ευρωσυστήματος.

Έτοιμη να δράσει η ΕΚΤ

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε για μια ακόμα φορά την ετοιμότητα της ΕΚΤ να δράσει, ενώ σημείωσε ότι οι ενδείξεις ότι ο δομικός πληθωρισμός θα ανακάμψει με βιώσιμο τρόπο έχουν αποδυναμωθεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ντράγκι υποστήριξε ότι «αν και  η ανάκαμψη σταδιακά θα ενισχύσει την τάση του πληθωρισμού, η παρατεταμένη οικονομική αδυναμία των τελευταίων ετών συνεχίζει να επιβαρύνει τον ρυθμό ανάπτυξης των ονομαστικών μισθών, και αυτό θα μπορούσε να μετριάσει τις πιέσεις στις τιμές στη συνέχεια».

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι για να είναι αποτελεσματική η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, είναι σημαντικό να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συμμετεχόντων στην αγορά και να λαμβάνει υπ' όψιν τις απόψεις τους,

Μάλιστα, ο Ντράγκι επανέλαβε ακόμα μια φορά ότι στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου θα επανεξεταστεί η νομισματική πολιτική και ότι τα δεδομένα δείχνοουν ότι η ανάκαμψη της ευρωζώνης προχωρά με μέτριο βαθμό.

Ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης διαβεβαίωσε ξανά ότι η ΕΚΤ θα παρακολουθεί στενά τους κινδύνους για τη σταθερότητα των τιμών και ότι αν αυτή κινδυνεύσει η τράπεζα θα αναλάβει δράση με όλα τα εργαλεία που διαθέτει.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman