ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Βενεζουέλα: Σύλληψη δύο ανιψιών της συζύγου του Μαδούρο

Tweet
Share
Tweet
Share

Η είδηση μπορεί να φθείρει την εικόνα του Μαδούρο ενώ οδεύει προς βουλευτικές εκλογές το Δεκέμβριο

Δύο ανίψια της πρώτης κυρίας της Βενεζουέλας συνελήφθησαν και αναμένεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη, ανέφερε σήμερα μια πηγή ενήμερη για την υπόθεση.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν μόνο έναν ανιψιό της συζύγου του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, της Σίλια Φλόρες, ο οποίος επέβαινε σε πτήση με προορισμό την Νέα Υόρκη τη Τρίτη, μαζί με τον Εφρέν Αντόνιο Κάμπο-Φλόρες, ο οποίος αποδείχθηκε επίσης ανιψιός της.

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν στην Αϊτή μετά από επαφή που έκαναν με άτομο που ήταν μυστικός πράκτορας των Ηνωμένων Πολιτειών για να του πουλήσουν 800 κιλά κοκαΐνης μέσω της Ονδούρας, ανέφερε το Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, βασιζόμενο σε δύο πηγές.

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του κατηγορητηρίου, ενώ μια εκπρόσωπος του εισαγγελέα του Μανχάταν Πριτ Μπαράρα αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.
Η είδηση μπορεί να φθείρει την εικόνα του Μαδούρο ενώ οδεύει προς βουλευτικές εκλογές το Δεκέμβριο που αναμένεται να είναι από τις πιο δύσκολες για το Σοσιαλιστικό Κόμμα λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Η σύζυγός του, Φλόρες, 62, έχει μεγάλη επιρροή στην κυβέρνηση του συζύγου της ενώ το 2006 έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της βουλής. Θα συμμετάσχει επίσης ως υποψήφια στις εκλογές στις 6 Δεκεμβρίου.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε αναφορά του το Μάρτιο, είχε δηλώσει ότι πάνω από τη μισή κοκαΐνη που παράγεται στη γειτονική Κολομβία διακινείται μέσω Βενεζουέλας προς τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Ο Μαδούρο αρνείται τις κατηγορίες αυτές, και τις θεωρεί προσπάθειες σπίλωσης ενάντια στο κόμμα του.

Το ΥΠΕΞ είχε πει επίσης ότι η διαφθορά στο δημόσιο στη Βενεζουέλα βοηθά την διακίνηση ναρκωτικών, και ανέφερε ότι εμπλέκονται υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο εμπόριο αυτό.

Στο μεταξύ, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει τοποθετήσει τα ονόματα εννέα αξιωματούχων της Βενεζουέλας στην λίστα των "νονών", απαγορεύοντας τους ύποπτους σε μεγάλο εμπόριο ναρκωτικών να χρησιμοποιήσουν το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman