ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ξεκίνησε η "απάντηση" Ολάντ στους τζιχαντιστές

Tweet
Share
Tweet
Share

Την απάντηση της Γαλλίας στους τζιχαντιστές του ISIS θέτει σε εφαρομογή χωρίς καμία καθυστέρηση ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, καθώς από νωρίς το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση της γαλλικής αεροπορίας κατά σημαντικών θέσεων της οργάνωσης στη Συρία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, η γαλλική αεροπορία, ενισχυμένη με άλλα δέκα μαχητικά, βομβαρδίζει από την Κυριακή το βράδυ θέσεις των τζιχαντιστών στην πόλη Ράκα, η οποία αποτελεί το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Οι μέχρι τώρα επιθέσεις περιλαμβάνουν τη ρίψη τουλάχιστον 20 βομβών και την επίθεση σε 30 επιλεγμένους στόχους υψηλής σημασίας μέσα και στα περίχωρα της πόλης.

«Ο πρώτος στόχος που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν από το Νταές (σ.σ. το ακρωνύμιο του ΙΚ στα αραβικά) ως κέντρο διοίκησης, κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών και αποθήκη όπλων και πυρομαχικών. Ο δεύτερος στόχος στέγαζε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

Μάλιστα, οι επιθέσεις τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν με τη συνδρομή των Αμερικανών, όπως αποφασίστηκε σε σημερινή τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και του Γάλλου προέδρου.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman