ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Bild: Οι Έλληνες εγκρίνουν το πακέτο λιτότητας

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ελληνική Βουλή στέκεται ο γερμανικός Τύπος

Την έγκριση του πολυνομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο των προαπαιτούμενων από την ελληνική Βουλή, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ από το νέο πακέτο βοήθειας και τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Υπενθυμίζουμε ότι το πολυνομοσχέδιο πέρασε κατά πλειοψηφία με 153 «ναι» και 137 «όχι» και απώλειες για τον κυβερνητικό συνασπισμό καθώς μετά την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αποπέμφθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία, ενώ διαγράφηκε από τους ΑΝ.ΕΛ. ο Νίκος Νικολόπουλος.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο άνοιξε τον δρόμο για την καταβολή νέων δισεκατομμυρίων βοήθειας», αναφέρει η Die Welt, επισημαίνοντας ότι εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι νέες μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα όμως η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι δύο μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού γύρισαν την πλάτη τους στον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφερόμενη στον Στάθη Παναγούλη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Νικολόπουλο των ΑΝΕΛ που δεν ψήφισαν υπέρ του πολυνομοσχεδίου.

«Φως και σκιές για την κυβέρνηση Τσίπρα: Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο πρόγραμμα λιτότητας με συνοπτικές διαδικασίες. Ο κυβερνητικός συνασπισμός όμως σημείωσε απώλειες», σημειώνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ξεπέρασε ακόμη μια δοκιμασία, εκτιμά η εφημερίδα, επισημαίνοντας όμως και τις απώλειες των δύο βουλευτών.

«Το κοινοβούλιο ενέκρινε το πακέτο μεταρρυθμίσεων του Τσίπρα», είναι ο τίτλος του Spiegel, σχολιάζοντας ότι πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να αναπνεύσει καθώς κατάφερε να περάσει τις μεταρρυθμίσεις από το κοινοβούλιο.

Η Frankfurter Allgemeine επισημαίνει ότι βάσει των νέων μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν πλέον δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους ενδέχεται να χάσουν τα σπίτια τους, ενώ προσθέτει ότι επιβλήθηκε και ειδικός φόρος στο ελληνικό κρασί.

«Οι Έλληνες ενέκριναν το πακέτο λιτότητας», είναι ο τίτλος της Bild, η οποία επισημαίνει ότι πλέον άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή της νέας δόσης βοήθειας στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα όμως η εφημερίδα σχολιάζει ότι μετά την καταψήφιση των νέων μεταρρυθμίσεων από τον Παναγούλη και τον Νικολόπουλο. «Πλέον ο Τσίπρας διαθέτει πλειοψηφία δύο εδρών», σημειώνει.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.