ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στον αέρα οι εκλογές της ΝΔ. Ανυπέρβλητα προβλήματα

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε φιάσκο εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία για ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ. Ο υπηρεσιακός πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπροστά στα ανυπέρβλητα προβλήματα ζητά την αναβολή της διαδικασίας και απειλεί πως σε περίπτωση που η πρότασή του δεν γίνει δεκτή θα αποσύρει την υποψηφιότητά του!

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και τα δεδομένα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Ωστόσο, η δυσμενής τροπή των πραγμάτων, δείχνει, όπως παρατηρούν κορυφαία στελέχη και απλά μέλη του κόμματος, το βαθμό οργανωτικής και πολιτικής έκπτωσης της ΝΔ, η οποία δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε καν αδιάβλητες εσωκομματικές κάλπες.

Στο κλίμα αυτό, οι υποψήφιοι με ηλεκτρονικά μηνύματα έχουν ήδη αρχίσει να ζητούν συγγνώμη από την κομματική βάση, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να πέσουν κεφάλια. 

Τα σοβαρά οργανωτικά και τεχνικά προβλήματα άρχισαν να καταγράφονται με την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ. Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις οι κάλπες μέχρι στιγμής δεν έχουν ακόμα ανοίξει και αν η κατάσταση παραταθεί δε μένει άλλη λύση από την αναβολή.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν με το καλημέρα, αφού η εταιρεία, όπως καταγγέλλεται, δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες, ενώ απουσιάζουν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων.

Σε ορισμένα εκλογικά σημεία η διαδικασία ξεκίνησε χειρόγραφα, αλλά η νομική υπηρεσία του κόμματος τονίζει ότι η λύση αυτή δεν είναι αδιάβλητη και αξιόπιστη.

Μένει να αποφασίσουν οι τέσσερις υποψήφιοι εάν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία με…χειροκίνητο τρόπο, σε περίπτωση που η εταιρεία δεν βρει λύση. 

Αρκετή ώρα μετά τις 7 το πρωί το OnLine σύστημα δεν είχε ακόμα ενεργοποιηθεί ενώ μέχρι την ύστατη στιγμή, αναζητούνταν…φορτιστέςγια τους φορητούς υπολογιστές (λάπτοπ) που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Περαιτέρω προβλήματα ωστόσο, δημιούργησε η σειρά αντικρουόμενων οδηγιών που εστάλησαν τις προηγούμενες ημέρες προς τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Ενδεικτικά της επικρατούσας σύγχυσης τα όσα αναφέρει σε επιστολή, την οποία έστειλε την Κυριακή προς το προεδρείο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, αλλά και προς όλους τους ενδιαφερόμενους, το μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και διευθυντής Διαγραμματειακού της Ν.Δ  Αλέκος Κόκκαλης. 

Όπως κατήγγειλε ο κ. Κόκκαλης, «λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη της εσωκομματικής διαδικασίας, υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα και ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες».

Παράλληλα το μέλος της ΚΕΦΕ, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον Γραμματέα της Ν.Δ και πρόεδρο της ΚΕΦΕ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, καταγγέλλει επίσης ότι τα πρακτικά των συναντήσεων της εφορευτικής επιτροπής του κόμματος, «δεν έχουν έρθει εδώ και αρκετές συνεδριάσεις για υπογραφή».  

Ο φόβος για το ενδεχόμενο κατάρρευσης του ηλεκτρονικού συστήματος της ψηφοφορίας είναι υπαρκτός και εάν επιβεβαιωθεί, όχι μόνο θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο κύρος της διαδικασίας, αλλά είναι σίγουρο ότι θα αμφισβητηθούν και οι εκλογές, ενώ η συντηρητική παράταξη θα έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα στο φθίνον της γόητρο…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman