ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συγκλονίζεται η ΝΔ. Αναβλήθηκαν οι εκλογές. Ατμόσφαιρα εμφυλίου

Tweet
Share
Tweet
Share

Την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ αποφάσισε ομόφωνα το πρωί της Κυριακής η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απόφαση της αναβολής ελήφθη μετά τα ανυπέρβλητα, όπως αποδείχθηκε, προβλήματα με το online σύστημα της καταγραφής των ψηφοφόρων το οποίο ουδέποτε στάθηκε δυνατόν να λειτουργήσει, έστω και σε ένα από 833 εκλογικά τμήματα.

Είχε προηγηθεί, μπροστά στο διαφαινόμενο φιάσκο και παρά την αντίθετη γνώμη των άλλων τριών συνυποψήφιων, σχετική πρόταση του υπηρεσιακού προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος μάλιστα απείλησε πως σε περίπτωση που δεν γινόταν δεκτή, θα απέσυρε την υποψηφιότητά του.  

Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό προμηνύεται θυελλώδεις εξελίξεις και συνθήκες αιματηρού εμφυλίου. Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη και πρότεινε να οριστεί  ως μεταβατική πρόεδρος του κόμματος η Μαριέττα Γιαννάκου.

Κυριάκος: Να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης

Ταυτόχρονα αξιώνει και την αντικατάσταση του Γραμματέα της ΝΔ και προέδρου της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο ανελέητων επιθέσεων, με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της κυρίας Γιαννάκου. 

«Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του Κόμματός μας» υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης που ζητά από όλες τις πλευρές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, επισημαίνοντας ότι «αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας».

Σε ηπιότερο κατά τι τόνο και ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει δείχνοντας προς την πλευρά Μεϊμαράκη «το φιάσκο έχει ονοματεπώνυμο. Κάποιοι πρέπει να παραιτηθούν».

Τι απαντά η ΚΕΦΕ

Με μια λιτή ανακοίνωση η ΚΕΦΕ, αποποιείται των ευθυνών της και υποδεικνύει ως υπαίτια την εταιρεία που είχε αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι δεν τήρησε τις συμβατικές της δεσμεύσεις.

Ιδού και η ανακοίνωση:

«Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman