ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αργεντινή: Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ζητά παραίτηση τραπεζιτών

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι συνέστησε στους Αργεντίνους να κάνουν υπομονή μέχρι να καθορίσει την οικονομική του στρατηγική ενώ ζήτησε από τους αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας να αποχωρήσουν.

«Ελπίζουμε ότι έχουν την αξιοπρέπεια και τη γενναιοδωρία να επιτρέψουν στη νέα κυβέρνηση να επιλέξει το δρόμο της, αφήνοντάς την να επιλέξει άτομα τα οποία εγώ και όλη η ομάδα μου εμπιστευόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Μάκρι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα χρειαστεί να διορθώσει τα λάθη της απερχόμενης Κριστίνα Φερνάντες κατά την οκταετή θητεία της, συμπεριλαμβανομένων και των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Ο πρόεδρος τόνισε ακόμα ότι θα επιδιώξει την αναστολή της ιδιότητας της Βενεζουέλας ως μέλους της εμπορικής ένωσης Νότιας Αμερικής Mercosur λόγω κατηγοριών για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Είναι προφανές ότι θα πρέπει να επικαλεστεί κανείς τη (δημοκρατική) ρήτρα της ένωσης καθώς οι κατηγορίες είναι σαφείς και, χωρίς αμφιβολία, δεν είναι κατασκευασμένες», δήλωσε ο πρόεδρος.

Η ρήτρα της δημοκρατίας έχει ως στόχο να τιμωρεί αντι-δημοκρατικές κυβερνήσεις με απομόνωση από την ένωση.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.