ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κλίμα εκεχειρίας στη ΝΔ- Ομόφωνη στήριξη στον Γ.Πλακιωτάκη

Tweet
Share
Tweet
Share

Εκτονωτικά λειτούργησαν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας οι παραιτήσεις του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από την μεταβαστική προέδρία και του γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκου από την προεδρία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), με την χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος να διεξάγεται σε κλίμα εκεχειρίας.

Πιο αναλυτικά, οι βουλευτές εξέφρασαν την ομόφωνη στήριξή τους στον νέο μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη. «Προχωράμε συντεταγμένα και ενωμένα στην επόμενη ημέρα. Δίνουμε ηχηρή απάντηση ότι η Ν.Δ. ειναι ενωμένη και η Κ.Ο. εγγυητής της ενότητας της παράταξης», ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Παρότι τις πρώτες ώρες έπειτα από την ανακοίνωση της διαδοχής στελέχη της Συγγρού ισχυριζόταν ότι το καταστατικό της ΝΔ δεν παρείχε νομιμοποίηση στον κ. Μεϊμαράκη, που δεν ήταν εκλεγμένος, να ορίσει τον διάδοχό του, το ζήτημα έληξε σύντομα.

Εμπλοκή παρουσιάστηκε με το γεγονός ότι αντικαταστάτης του κ. Παπαμιμίκου στην προεδρία της ΚΕΦΕ ήταν ο κ. Πλακιωτάκης, αλλά τελικά βρέθηκε λύση με τον ορισμό ως επικεφαλής του αρχαιότερου βουλευτή Γιάννη Τραγάκη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από την συνεδρίαση της ΚΟ απουσίασε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ υπήρξαν και άλλες δύο "ηχηρές" απουσίες, εκείνες των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι έστειλαν μηνύματα υπέρ της συμφιλίωσης.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman