ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πρόσκληση Τσίπρα στην αντιπολίτευση για διάλογο για το ασφαλιστικό

Tweet
Share
Tweet
Share

Πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στον εθνικό διάλογο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος θα απευθύνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει την πρόθεση να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και για τον σκοπό αυτό θα βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις των αρχηγών των άλλων κομμάτων.

Σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία επικαλεστεί την έλλειψη εκλεγμένου αρχηγού και δεν δεχτεί να εκπροσωπηθεί από τον μεταβατικό της πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη, τότε θα προκριθεί η άμεση σύσταση διακομματικής επιτροπής, με το κάθε κόμμα να καλείται να ορίσει εκπρόσωπο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή, «το εσωκομματικό πρόβλημα της ΝΔ είναι σεβαστό, αλλά το ασφαλιστικό δεν μπορεί να περιμένει», καθώς το ζήτημα αυτό θα κλείσει τον κύκλο της πρώτης αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο τον εθνικό διάλογο στο ζήτημα του ασφαλιστικού, καθώς η μεταρρύθμισή του αφορά στα επόμενα 30 χρόνια, άρα η συναίνεση θα πρέπει να είναι ευρεία.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman