ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ομπάμα: ΗΠΑ και Κίνα οι μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη

Tweet
Share
Tweet
Share

Το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον, οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη, έχουν συνείδηση της "ευθύνης τους να αναλάβουν δράση" υπέρ του κλίματος, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

"Ως οι χώρες που ρυπαίνουμε περισσότερο με διοξείδιο του άνθρακα, είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι ευθύνη μας να αναλάβουμε δράση", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα πριν από την έναρξη της Διάσκεψης για το Κλίμα (COP21) στο Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι στην οποία μετέχουν 150 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Νωρίτερα οι αρχηγοί των κρατών που συμμετέχουν στη διάσκεψη για το Κλίμα τήρησαν σήμερα ενός λεπτού σιγή στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα προς τιμήν των θυμάτων των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία.

Η μεγαλύτερη παγκόσμια διάσκεψη που έχει οργανωθεί ποτέ για το κλίμα άρχισε κοντά στο Παρίσι, δύο εβδομάδες μετά τις χειρότερες επιθέσεις που έχουν πλήξει τη Γαλλία. Σημειώθηκαν στις 13 Νοεμβρίου και στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, ενώ 350 τραυματίσθηκαν.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman