ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μάρδας: Πρόσκληση στους Κορεάτες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Tweet
Share
Tweet
Share

Πρόσκληση στους Κορεάτες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, από το βήμα του Ελληνο-Κορεατικού επιχειρηματικού συνεδρίου 2015, που λαμβάνει χώρα στο Ευγενίδειο Ιδρυμα.

Απευθυνόμενος σε Κορεάτες επιχειρηματίες ο κ. Μάρδας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που την καθιστά πόλο έλξης ξένων επενδύσεων.

Η ναυτιλία, όπως τόνισε ο κ. υφυπουργός, αποτελεί προνομιακό πεδίο συνεργασίας. Ενδεικτικό της δυναμικής του κλάδου είναι το γεγονός, ότι το 25% των συνολικών παραγγελιών για την ναυπήγηση νέων πλοίων στην Κορέα αφορά παραγγελίες Ελλήνων πλοιοκτητών.

Πέραν της ναυτιλίας, ο κ. Μάρδας εστίασε και στους τομείς των υποδομών στη χώρα μας (λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες κ.λπ.), που όπως τονίστηκε είναι δομές στις οποίες οι Κορεάτες μπορεί να επενδύσουν. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στον τουρισμό, με τον κ. υφυπουργό να σημειώνει, ότι στο μέτωπο αυτό υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για περεταίρω ενίσχυση της συνεργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο 50.000 ήταν οι Κορεάτες που επισκέφτηκαν την Ελλάδα πέρυσι, καθώς αγκάθι για την ενίσχυση των τουριστικών ροών προς τη χώρα μας είναι η έλλειψη απευθείας αεροπορικής σύνδεση προς την Αθήνα.

Βέβαια, χαιρετίστηκε το γεγονός, ότι για πρώτη φορά πέρυσι υπήρξε απευθείας πτήση τσάρτερ από Σεούλ προς την Αθήνα. Σε, ό,τι αφορά τις εξαγωγές των Κορεατών προς την Ελλάδα, υπογραμμίστηκε, ότι αυτές ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές της χώρας μας προς την Κορέα κινούνται ανοδικά.

Στην παρέμβαση του ο πρέσβης της δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, ο Α.Ε Young-jip AHN, στάθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας που δένουν τους δυο λαούς και αναφέρθηκε στους τομείς της οικονομίας που μπορεί να αποτελέσουν πεδίο ενίσχυσης συνεργασίας. Ειδικά, τα γεωργικά προϊόντα, όπως λάδι, κρασί κλπ θα μπορούσαν να εισαχθούν στην αγορά της Κορέας, είπε ο κ. Πρέσβης.

Εστιάζοντας στις οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στην Κορέα και την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Τάκης Αθανασόπουλος ανάφερε ότι οι εξαγωγές από την Ελλάδα προς την Κορέα τα τελευταία δυο χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 6,4%.

Τομείς όπως των ορυκτέλαιων, του αλουμινίου κλπ, είναι ιδιαίτερα επικερδής για τους Έλληνες επιχειρηματίες, ανάφερε. Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές της Κορέας προς την Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 24% τα τελευταία δυο χρόνια.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman