ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο- Ψηφίζεται σήμερα ο προϋπολογισμός

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Στην κορύφωσή της φθάνει σήμερα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016 στη Βουλή.

Η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού χαρακτηρίσθηκε από χαμηλούς τόνους κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η οποία πιθανότατα θα «σπάσει» σήμερα με τους πολιτικούς αρχηγούς να ανεβάζουν σε εύλογα επίπεδα το πολιτικό θερμόμετρο.

Στον υποτονικό χαρακτήρα της συζήτησης συνέβαλαν μέχρι στιγμής τα μέγιστα και οι εσωκομματικές διεργασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάδειξη νέου αρχηγού, οι οποίες κράτησαν σε «χαμηλές πτήσεις» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από την άλλη πλευρά οι βουλευτές της συμπολίτευσης βρέθηκαν στη θέση να «υπερασπίζονται» έναν μνημονιακό προϋπολογισμό, γεγονός που επίσης χαμήλωσε τους τόνους.

Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και στην τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Το απόγευμα αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί με την κοινοβουλευτική διαδικασία να ολοκληρώνεται με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα και όπως έχει διαφανεί ο προϋπολογισμός θα υπερψηφιστεί μόνο από τους 153 βουλευτές της κυβέρνησης χωρίς απώλειες.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα