ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιος Ερντογάν: Φτιάχνω γραφεία δεν πουλάω πετρέλαια

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο δευτερότοκος γιος του Τούρκου προέδρου από την Ιταλία όπου βρίσκεται για το διδακτορικό του, δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα ότι φτιάχνει γραφεία και δεν πουλάει πετρέλαια.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν διαψεύδει ότι σχετίζεται με οποιοδήποτε εμπόριο πετρελαίου του Isis και τονίζει ότι «ο Isis αποτελεί όνειδος διότι αμαυρώνει τη μουσουλμανική θρησκεία, δεν εκπροσωπεί το Iσλάμ» και τα μέλη του «δεν πρέπει ούτε καν να θεωρούνται μουσουλμάνοι».

«Η Bmz είναι μια εταιρία η οποία χτίζει γραφεία στην Κωνσταντινούπολη», προσθέτει ο δευτερότοκος γιός του Ερντογάν, αποσαφηνίζοντας ότι «η εταιρία έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο για να φτιάχνει πλοία με αγοραστή έναν επιχειρηματία που βρίσκεται στην Ρωσία», αλλά «δεν κάνει μπίζνες στη Μεσόγειο, στη Συρία ή στο Ιράκ».

Σε ότι αφορά τον αδερφό του Μποράκ δηλώνει: «έχει ένα εμπορικό πλοίο, το οποίο, όμως, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά πετρελαίου».

Στην παρατήρηση της ιταλικής εφημερίδας ότι «οι Κούρδοι του ΥPG είναι οι στενότεροι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο κατά του Isis», ο Μπιλάλ Ερντογάν απαντά:

«Στο σημείο αυτό υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Αν μια τρομοκρατική ομάδα σε βοηθά να καταπολεμήσεις μια άλλη τρομοκρατική ομάδα, τι θα συμβεί στη συνέχεια; Πιστεύεις ότι η τρομοκρατική αυτή ομάδα θα εγκαταλείψει τις παλιές μεθόδους και θα μετατραπεί σε ειρηνιστές ακτιβιστές;»

«Γιατί η Τουρκία δεν κλείνει ερμητικά τα σύνορα με τη Συρία;» ρωτά η Ιταλίδα δημοσιογράφος Βιβιάνα Μάτσα. Και ο γιος του τούρκου προέδρου, από την Μπολόνια, αποκρίνεται ότι «τα σύνορα καλύπτουν πάνω από εννιακόσια χιλιόμετρα, η Τουρκία κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί αλλά δεν είναι κάτι το εύκολο». Θεωρεί, δε, ότι θα έπρεπε να είχε εισακουσθεί η πρόταση της Άγκυρας για δημιουργία «ενδιάμεσης ζώνης».

«Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ. Αν η Τουρκία βοηθούσε τον Isis, δεν νομίζετε ότι το NATO θα το γνώριζε;»αναρωτιέται ο τριανταπεντάχρονος γιος του Τούρκου προέδρου, προσθέτοντας ότι «δεν ξέρουμε, όμως, τι κάνει η Ρωσία, μια χώρα που δεν δρα αναγκαστικά για να πλήξει τον Isis».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2019 Premium S.A. All Rights Reserved.