ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τζιτζικώστας: Η εκλογή ίσως κριθεί από τον Α' γύρο

Tweet
Share
Tweet
Share

Στο ενδεχόμενο του να κριθεί η εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία από τον πρώτο γύρο, στάθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε πρωινή τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Ναι είναι αρκετά πιθανό. Δεν μπορώ να ξέρω εάν θα φθάσουμε στο 50+1 γιατί είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι όμως δεν αποκλείεται. Τις τελευταίες μέρες, εβδομάδες ίσως, διαμορφώνεται ένα κλίμα σε όλη την Ελλάδα, ένα κλίμα αλλαγής. Οι νεοδημοκράτες, οι φίλοι της παράταξης, μετά από 75 εξαντλητικές για όλους μας μέρες έχουν αντιληφθεί ότι εάν η ΝΔ σήμερα δεν γυρίσει σελίδα, δεν εμπιστευτεί ένα νέο πρόσωπο και μια νέα νοοτροπία δεν θα μπορέσει να ρίξει αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Κοινωνία Ώρα Mega». Και συμπλήρωσε:

«Το είδαμε τον Σεπτέμβριο όπου στα χειρότερα του κ. Τσίπρα με κλειστές τράπεζες, με τον κίνδυνο να βγούμε από την Ευρώπη όχι μόνο δεν αυξήσαμε τις δυνάμεις μας δηλαδή δεν κερδίσαμε την εμπιστοσύνη επιπλέον πολιτών, χάσαμε 200.000 συμπολίτες μας που μας είχαν ψηφίσει τον Ιανουάριο. Άρα μικραίνουμε ως παράταξη από εκλογή σε εκλογή».

Πιθανό χαρακτήρισε επίσης το ενδεχόμενο να τοποθετήσει αντιπρόεδρο του κόμματος κάποιον από τους συνυποψηφίους του. «Η πρώτη ανατροπή θα είναι στη συμμετοχή. (…) Εάν υπάρξει μαζική συμμετοχή των νεοδημοκρατών ως ένα μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αντιπάλους μας», είπε, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε εκτενώς και στην πρώτη αλλαγή που θα κάνει την επόμενη μέρα εάν εκλεγεί πρόεδρος. «Με δυο συνδιασκέψεις το χρόνο όπως έχω πει, με το να συμμετέχουν με τοπικές ψηφοφορίες σε κάθε νομό για την ανάδειξη του 50% των υποψήφιων βουλευτών και όχι να ορίζονται κάθε φορά, με το να έχουμε ένα κόμμα εξορθολογισμένο οικονομικά, γιατί δεν μπορούμε να πείσουμε σήμερα την ελληνική κοινωνία ότι ερχόμαστε να συγυρίσουμε τα οικονομικά μιας χώρας όπως η Ελλάδα όταν δεν έχουν συγυρίσει πρώτα το ίδιο μας το σπίτι. Επομένως πρέπει να γίνουν βαθιές αλλαγές, αλλαγές όμως και σε πρόσωπα», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Την ενότητα αυτή θα την διαφυλάξω ως κόρη οφθαλμού και θα τη συμβολίσω και με συγκεκριμένες κινήσεις».

«Οι εκλογές θα γίνουν πολύ συντομότερα», υποστήριξε επίσης ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.