ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για καύση νεκρών: Είναι δικαίωμα του καθενός

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε σε πρωινή εκπομπή για την καύση των νεκρών, τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον Μηνά Χατζησάββα αλλά και τους τζιχαντιστές

«Όταν λέμε ότι βοηθάει η Εκκλησία, είναι ότι όλοι βοηθάμε και το θαύμα και το μήνυμα της αισιοδοξίας που πήραμε από αυτή την κρίση είναι ότι αυτός ο λαός φάνηκε τόσο γενναίος, τόσο δυνατός στο να προσφέρει, που όλοι τα χάσαμε. Δεν τα κάνει η Εκκλησία από μόνη της αυτά τα πράγματα. Απλά τα διοργανώνει και τα παρακολουθεί» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.

Για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως είχε καλές σχέσεις και με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και με τον Γιώργο Παπανδρέου ενώ τόνισε ότι παρά τις όσες διαφορές που έχουν, ο πρωθυπουργός τον τίμησε με την γνωριμία του πριν εκλεγεί και πρόσθεσε ότι μπορεί να κουβεντιάσει καλά μαζί του.

Ο προκαθήμενος της Ελληνικής εκκλησίας εξήγησε πως χρειάζεται συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και της Εκκλησίας, καθώς ο σκοπός είναι κοινός και έχει να κάνει με το να βοηθηθεί ο πολίτης.

Για το θέμα της καύσης νεκρών και τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος εξήγησε πως είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει την καύση, ωστόσο αυτό αντίκειται στα πιστεύω της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ως εκ τούτου τα αποτεφρωτήρια δεν μπορούν να λειτουργήσουν εντός των κοιμητηρίων.

Σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως το θέμα ίσως δεν θα έπρεπε να περάσει από το κοινοβούλιο και να γίνει νόμος λέγοντας: 
«Ένα τέτοιο θέμα, που είναι προσωπική επιλογή κάποιων ανθρώπων, πρέπει να μπει στο οικογενειακό δίκαιο; Πρέπει να πάει στη Βουλή και να γίνει νόμος του κράτους;».

Για τους πρόσφυγες ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε ξεκάθαρα: «Γιατί έφυγαν; Γιατί τους βομβαρδίσαμε εμείς. Η πολιτισμένη Ευρώπη τους βομβάρδισε. Τους έβγαλε από τα σπίτια τους, τους δημιούργησε αυτό το ρεύμα. Αυτοί έρχονται προς τα εδώ, πνίγονται στη θάλασσα, εμείς τους υποδεχόμαστε και τώρα πάνε προς την Ευρώπη και βλέπουν τους πασσάλους που βάζουν για να μην περάσουν. Οι ένοχοι δεν πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ή θα τους αποκλείσουν και θα επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα;».

Όσον αφορά τους τζιχαντιστές και τα αποτρόπαια εγκλήματά τους ο Αρχιεπίσκοπος είπε: «Και οι Χριστιανοί έκαναν σταυροφορίες και άλωσαν την Κωνσταντινούπολη. Κάθε μορφή φανατισμού είναι επικίνδυνη» ενώ τόνισε ότι : «Ο φανατισμός ωστόσο των τζιχαντιστών, είναι πολύ σκληρός το λέει η θρησκεία τους, θέλουν να αφανίσουν τους άπιστους».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman