ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συντάξεις: Παίρνουν πίσω χρήματα χιλιάδων δικαιούχων-Ποια ταμεία θα την πληρώσουν

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Θα το δούμε και αυτό... Χιλιάδες αναμένεται να είναι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που πιθανότατα θα κληθούν να επιστρέψουν στο Ταμείο του μέρος από τα χρήματα που έχουν πάρει καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και τα ποσά μειώνονται.

Οι αλλαγές στο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων δεν αφορούν μόνο σε όσους θα βγουν σε σύνταξη από δω και πέρα αλλά και όσους έχουν ήδη βγει σε σύνταξη. Οι μεν παλιοί συνταξιούχοι θα δουν το ποσό της σύνταξής τους να μειώνεται οι δε νέοι συνταξιούχοι, όσοι βγήκαν σε σύνταξη μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2015 ίσως χρειαστεί, τμηματικά με ανάλογες κρατήσεις, ακόμη και το ποσό της επιπλέον σύνταξης που έχουν λάβει...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το υπουργείο προσανατολίζεται στην κατάργηση των συντελεστών υπολογισμού των κύριων συντάξεων που προβλέπουν οι νόμοι 3863 και 3865 του 2010 και στην αντικατάστασή τους από τους συντελεστές που θα περιλαμβάνει ο νέος νόμος. Οι νέοι συντελεστές θα είναι σημαντικά μικρότεροι και θα καθορίζουν σε χαμηλότερα ποσά τις νέες συντάξεις.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι μειώσεις που επιφέρουν οι δύο νόμοι κυμαίνονται στο 3% ως 5%. Με τους νέους και μικρότερους συντελεστές αναπλήρωσης όμως και την κατάργηση ουσιαστικά των νόμων του 2010 ως προς το σκέλος του υπολογισμού οι μειώσεις στις νέες συντάξεις θα φτάνουν και το 15%.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα