ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ασφαλιστικό: «Φρένο» στην προμήθεια των τραπεζών;-Επιβαρύνουν μισθωτούς και συνταξιούχους

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Τρόπους προκειμένου να αποφευχθούν δραστικές μειώσεις στις συντάξεις εξετάζει συνεχώς το κυβερνητικό επιτελείο

 

Η εφημερίδα «Τα Νέα», φέρνει στο φως ένα ακόμη σενάριο για την εξεύρεση πόρων για το Ασφαλιστικό. Αν και η κυβέρνηση διαψεύδει ότι έρχεται φόρος ένα τοις χιλίοις σε κάποιες από τις συναλλαγές, όλα δείχνουν ότι οι τραπεζικές συναλλαγές είναι ένας τομέας στον οποίο η κυβέρνηση αναζητά πόρους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Μαξίμου σχεδιάζει να διαθέσει τμήμα των προμηθειών των τραπεζών για την ενίσχυση του Ασφαλιστικού. Το σενάριο αυτό λέει πως θα κατευθύνεται στα ασφαλιστικά ταμεία ένα ποσοστό 10% των προμηθειών των τραπεζών. Μάλιστα γίνεται λόγος για μια μόνιμη λύση που μπορεί να εξασφαλίσει ροή χρήματος προς τα Ταμεία. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι σχεδιάζεται να περιοριστούν στο ελάχιστον οι προμήθειες των τραπεζών ή ακόμη και η πλήρης κατάργηση των προμηθειών αυτών από ορισμένες κατηγορίες συναλλαγών καθώς επιβαρύνουν κυρίως μισθωτούς, συνταξιούχους και μικροκαταθέτες.

Όλα αυτά βέβαια την ώρα που οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν έχουν διαμορφωθεί, ενώ στις όποιες αλλαγές προτείνει η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσουν την συγκατάθεσή τους και οι δανειστές.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.