ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ρωσία: Σκοπεύει να αντλήσει 1 τρισ. ρούβλια από ιδιωτικοποιήσεις

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Το ποσό του 1 τρισ. ρουβλίων (13,53 δισ. δολαρίων) σκοπεύει να αντλήσει η Ρωσία από ιδιωτικοποιήσεις την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα, σηματοδοτώντας μια σημαντική επιτάχυνση των σχεδίων για πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Τα σχέδια αυτά, φιλόδοξα στη θεωρία, έχουν ουσιαστικά παγώσει τα τελευταία τρία χρόνια εν μέσω αδύναμων συνθηκών στη χρηματιστηριακή αγορά, που επιδεινώθηκαν από την πτώση των τιμών πετρελαίου και τις κυρώσεις της Δύσης που συνδέονται με την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ωστόσο, οι ίδιες αρνητικές οικονομικές συνθήκες σημαίνουν επίσης ότι η κυβέρνηση αναζητά οικονομικούς πόρους, γεγονός που αποτελεί κίνητρο να επισπεύσει τις ιδιωτικοποιήσεις αντί να αυξήσει τους φόρους, να περικόψει τις δαπάνες ή να εξαντλήσει τα δημοσιονομικά της αποθέματα.

«Την επόμενη χρονιά, πραγματικά θα αλλάξουμε την προσέγγισή μας στις ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο Anton Siluanov σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24. «Η ρωσική κυβέρνηση ετοιμάζει προτάσεις για την πώληση ποσοστών σε μεγάλες εταιρίες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε πρώτη φάση, το δρόμο της ιδιωτικοποίησης παίρνει σιγά-σιγά η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Rosneft. Τα σχέδια για πώληση ποσοστού 19,5% στη Rosneft πρωτοανακοινώθηκαν το 2013 και εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση ένα χρόνο αργότερα, ωστόσο έκτοτε έχει σημειωθεί ελάχιστη πρόοδος. Επί του παρόντος, το 69,5% της Rosneft ανήκει στο κράτος.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.