ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σχέδιο για καθιέρωση ενιαίας κλίμακας φορολόγησης

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Στο τραπέζι βρίσκεται σχέδιο για καθιέρωση μιας ενιαίας κλίμακας φορολόγησης για το σύνολο των εισοδημάτων, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο Real.

Μάλιστα, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση τονίζοντας ότι αυτό το διάστημα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τα τεχνικά κλίμακα επεξεργάζονται διάφορα σενάρια. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πάντως έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως τελικές αποφάσεις δεν υπάρχουν.

Η νέα φορολογική μεταρρύθμιση που σχεδιάζεται για τα εισοδήματα της φετινής χρονιάς φέρεται να προβλέπει, κατά ορισμένες πληροφορίες ενιαία φορολογική κλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους, όσους εισπράττουν ενοίκια και ίσως τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σε ό, τι αφορά τα ενοίκια το Μνημόνιο προβλέπει ο συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ να αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός, για ποσά πάνω από τις 12.000 ευρώ, θα αυξηθεί από το 33% στο 35%. Υπάρχει σενάριο και για αφορολόγητο στα επίπεδα 9.000 - 10.000 ευρώ. Παρά ταύτα, στις κυβερνητικές προθέσεις είναι τα εισοδήματα να μπουν σε μια νέα φορολογική κλίμακα με περισσότερους συντελεστές και κλιμάκια.

Σήμερα κάθε κατηγορία εισοδήματος φορολογείται αυτοτελώς με ξεχωριστή κλίμακα.

Όπως υποστηρίζει ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου δεν μπορεί το εισόδημα από τη μίσθωση ακινήτων να φορολογείται σήμερα με ανώτατο συντελεστή 33% και το εισόδημα από εργασία με 42%.

Σε κάθε περίπτωση οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ενσωματωθούν σε ενιαία κλίμακα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς αντιδρά η πλευρά των δανειστών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.