ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συνάντηση για το Κυπριακό στο Νταβός

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Ιανουυαρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Νταβός, στο περιθώριιο του οικονομικού φόρουμ, η κοινή συνάντηση του γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου. 

Ο γγ του ΟΗΕ κάλεσε τους Ν. Αναστασιάδη και Μ. Ακιντζί για να αξιολογήγσουν μαζί του την έως τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Στο μεταξύ, χθες βράδυ οι δύο ηγέτες παραβρέθηκαν και μίλησαν σε εκδήλωση, που οργάνωσε η Μόνιμη Επιτροπή του Πανσυνδικαλιστικού Φόρουμ Κύπρου.

Ο Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε την προσδοκία ότι με τη λύση του Κυπριακού «δεν θα υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο ευρωπαϊκά εδάφη στην Κύπρο» και πρόσθεσε ότι η φιλοδοξία είναι «το ευρωπαϊκό κεκτημένο να εφαρμοστεί σε ολόκληρο το νησί, όπως άλλωστε προβλέπεται και στη Συνθήκη Προσχώρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επίσης, τόνισε ότι με τον Μουσταφά Ακιντζί «δεν έχουν άλλη επιλογή και άλλο δρόμο, παρά να φέρουν την ειρήνη στην Κύπρο». Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι «το στάτους κβο είναι ασυμβίβαστο με τις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και συνιστά μόνιμη πηγή διαταραχής της δημογραφικής ισορροπίας και ασφάλειας στο νησί», υποδεικνύοντας ότι αυτή η κατάσταση θα πρέπει οριστικά να τερματιστεί, αλλά και ότι οι μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας, που υπάρχουν, υπονομεύονται από την παρούσα κατάσταση αντιπαράθεσης καθώς η ύπαρξη της διαχωριστικής γραμμής συνιστά σημαντικό εμπόδιο στο αναπτυξιακό δυναμικό της Κύπρου.

Επίσης, δήλωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη ευθύνη των δύο πλευρών να αποφασίσουν πως στο πλαίσιο της λύσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ταχεία σύγκλιση της μακροοικονομικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη, την ανάπτυξη των θεσμών και της αγοράς εργασίας και των εργασιακών σχέσεων και εξέφρασε στο πλαίσιο αυτό τη βεβαιότητα ότι τα συμπεράσματα από τις εργασίες των διαφόρων εργαστηρίων του Πανσυνδικαλιστικού Φόρουμ θα είναι πολύτιμα και θα ενισχύσουν τις δύο πλευρές στο να υιοθετήσουν κανόνες που να δημιουργούν τις συνθήκες ενιαίας αγοράς εργασίας, ενιαίας αγοράς και ανάπτυξης ευρύτερα.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.