ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αποκάλυψη δημοσιογράφου για τον Τσίπρα-Πάσχει από έλλειμμα διορατικότητας

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Διαβάστε τι αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης για τον κατ' ιδίαν διάλογο που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο γνωστός δημοσιογράφος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το διάλογο που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

 

Σύμφωνα με τον κ. Δημάδη, έθεσε το ερώτημα εάν προβληματίζει την κυβέρνηση το ενδεχόμενο οι δανειστές να ακολουθήσουν παρελκυστική τακτική, για να μην κλείσουν έγκαιρα την αξιολόγηση, καθώς -σύμφωνα με την εκτίμηση του ιδίου- είναι ο μόνος τρόπος να καθυστερήσουν τις αποφάσεις για το χρέος και να φθείρουν πολιτικά την κυβέρνηση, θέτοντας συνεχώς περισσότερα προαπαιτούμενα.

Η απάντηση που του έδωσε ο πρωθυπουργός υποδηλώνει κάθε άλλο παρά πλήρη συνειδητοποίηση της σφαιρικής κατάστασης: «Ε, τότε αν συμβεί αυτό τι να πω; Να ζωστούμε με εκρηκτικά και από κει και πέρα ο Θεός βοηθός!» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που φέρεται να έδωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του δημοσιογράφου:

«Τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγες ώρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη όπου ήρθε για την σύνοδο του ΟΗΕ, και επιστρέψει πίσω στην Αθήνα, είχα μαζί του μία «off the record» τετ α τετ στιχομυθία στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου δίεμενε, την οποία μετά από τόσους μήνες δικαιούμαι να αποκαλύψω, διότι υπό το φως των στιγμών που ήδη ζούμε και θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες αποκτά πλέον προστιθέμενη αξία.

»"Από τις πληροφορίες που έχω, εκτιμώ ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει τόσο σύντομα όσο περιμένετε. Σας προβληματίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;" τον ρωτώ.

»"Το πιστεύεις πραγματικά αυτό που μου λες;" με ρωτάει ανασκουμπώνοντας ασυναίσθητα τα χέρια του, ένα πρώτο δείγμα αμηχανίας από μέρους του.

»Του λέω πως όχι μόνο το πιστεύω αλλά βάσει των όσων έχω καλύψει ως ρεπορτάζ απο το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες τα τελευταία πέντε χρόνια, "συνάγω το συμπέρασμα ότι οι πιστωτές έχουν κάθε λόγο να χρονοτριβούν και να μην κλείσουν έγκαιρα την αξιολόγηση. Είναι ο μόνος τρόπος να καθυστερήσουν τις αποφάσεις για το χρέος αλλά και να σας φθείρουν πολιτικά θέτοντας διαρκώς ολοένα περισσότερα προαπαιτούμενα".

»Τον βλέπω να με κοιτά με απορία... "Δεν το πιστεύω ότι θα σκεφτούν να κάνουν κάτι τέτοιο" μου απαντά με βλοσυρό βλέμμα. Δείχνει όμως να θέλει να δώσει συνέχεια στην συζήτηση μας. "Εσύ πώς το βλέπεις; Πιστεύεις δηλαδή ότι έχουν αυτό στο μυαλό τους;" με ρωτά.

»"Αυτό εγώ διαβλέπω ότι θα συμβεί. Εσείς είστε προετοιμασμένοι για μία τέτοια εξέλιξη; Πως θα αντιδράσετε αν αυτή η εκτίμηση επιβεβαιωθεί;".

»Η απάντηση που μου δίνει ο Τσίπρας μού υποδηλώνει πως κάθε άλλο παρά πλήρη συνειδητοποίηση της σφαιρικής κατάστασης υπάρχει. "Ε, τότε αν συμβεί αυτό τι να πω; Να ζωστούμε με εκρηκτικά και από κει και πέρα ο Θεός βοηθός!".

»Ανασύροντας τον σήμερα απο τις σημειώσεις μου και εντάσσονταν τον στην σημερινή συγκυρία με το γνωστό σκηνικό που διαμορφώνεται γύρω μας, εκείνος ο διάλογος καταδεικνύει κάτι πολύ συγκεκριμένο: ή έλλειμμα διορατικότητας ή άρνηση της πραγματικότητας, ή και τα δύο. Και στην πολιτική και τα δύο αυτά αποβαίνουν συνήθως καταστροφικά για έναν πολιτικό. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις του Τσίπρα ούτε τον Ιανουάριο του '15 ούτε τον Ιανουάριο του '16. Αν όμως η κυβέρνηση του συνεχίσει να πορεύεται με χαρακτηριστικά της ένα από τα δύο ή και τα δυο παραπάνω γνωρίσματα, τότε σίγουρα ούτε οι καλές προθέσεις θα αρκούν ούτε φυσικά θα υπάρχει αυτή την φορά η πολυτέλεια της απλής αυτοκριτικής.

Θάνος Δημάδης»

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.