ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κυβέρνηση: Διαπραγμάτευση χωρίς μονομερείς ενέργειες

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους του Κουαρτέτου ξεκινάει σήμερα, στις 5 το απόγευμα. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών για το 2016, ενώ το Κουαρτέτο είναι προγραμματισμένο να παραμείνει στην Αθήνα έως την Παρασκευή και αναμένεται να επιστρέψει στην χώρα μας την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτει κάθε περίπτωση μονομερούς ενέργειας, εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς για το περιεχόμενο της πρώτης αξιολόγησης. 

Σε ερώτηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η ίδια πηγή τόνισε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, ωστόσο η διαπραγμάτευση αναμένεται να διαρκέσει περίπου τέσσερις εβδομάδες και η συνολική διαδικασία, μαζί με τη νομοθέτηση, δεν αναμένεται να υπερβεί τους 2 μήνες. «Κρατάμε χαμηλούς τόνους για τη διαπραγμάτευση», υπογράμμισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι οι επικεφαλής θα αποχωρήσουν την Παρασκευή και θα επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα.

Τέσσερα είναι τα βασικά κεφάλαια αξιολόγησης, σύμφωνα με την ίδια πηγή και ειδικότερα το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. 
Τόνισε ότι στην παρούσα αξιολόγηση δεν υπάρχει υποχρέωση φορολογικού νομοσχεδίου και ότι το νομοσχέδιο θα έρθει αργότερα, την άνοιξη, όπου θα υλοποιεί τα νούμερα που θα έχουν συμφωνηθεί στο μεσοπρόθεσμο.

Για το θέμα των συντάξεων, η ίδια κυβερνητική πηγή είπε ότι στην περίπτωση που πιεστεί η κυβέρνηση για να κόψει κύριες συντάξεις, υπάρχουν τρεις έτοιμες αντιπροτάσεις παρεμβάσεων για να προταθούν στους θεσμούς.

Η κυβέρνηση επιμένει στο διάλογο, σημείωσε το ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα θα φέρει τον διάλογο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ενώ επισήμανε ότι «οι αγρότες δεν έχουν δίκιο», αν και αναγνώρισε ότι όπως αυτοί και άλλες κοινωνικές ομάδες έχουν φτάσει στα όρια τους.

Το ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι «βρέξει χιονίσει, τα hot spots για τους πρόσφυγες θα είναι έτοιμα έως στις 15 Φεβρουαρίου».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman