ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πόλεμο για τις Ανεξάρτητες Αρχές προαναγγέλλει η ΝΔ

Tweet
Share
Tweet
Share

Ανεβάζει τους τόνους στο ζήτημα της στελέχωσης των Ανεξάρτητων Αρχών η ΝΔ, η οποία καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να περιορίσει το εύρος των αρμοδιοτήτων τους και να επιβάλλει ελεγχόμενες συνθέσεις.

 

Την απόφασή της να βραχυκυκλώσει στο εξής όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές, με αφετηρία τη συγκρότηση του ΕΣΡ επιβεβαίωσε την Τρίτη η αξιωματική αντιπολίτευση δια του βουλευτή Γιάννη Τραγάκη, με αφορμή την τροπολογία που καθιερώνει ασυμβίβαστο στα μέλη Επιτροπών, τα οποία είναι συγγενείς εν ενεργεία πολιτικών και βουλευτών.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι η τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη, είναι «φωτογραφική» και αποσκοπεί στην παρούσα φάση, στην απομάκρυνση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο οποίος είναι σύζυγος της βουλευτού της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως.

 

Η προειδοποίηση Τραγάκη έγινε με αφορμή τις καταγγελίες του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη ο οποίος κατήγγειλε στην Βουλή ότι η κυβέρνηση με την καθιέρωση του ασυμβίβαστου προσπαθεί να χειραγωγήσει την Επιτροπή αντικαθιστώντας τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Λουκά που είναι σύζυγος της κυρίας Κεραμέως.

 

Ο κ. Κυριτσάκης σε υψηλούς τόνους χαρακτήρισε «πολιτική παρέμβαση» την ψήφιση της τροπολογίας και ζήτησε, μάλιστα, να διατηρηθεί στη θέση του ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κ. Λουκάς. «Ο κ. Λουκάς είναι ένα κόσμημα για την επιτροπή ανταγωνισμού» σημείωσε ο κ. Κυριτσάκης και κατήγγειλε με τη σειρά του, μεθόδευση και «φωτογραφική διάταξη», η οποία, όπως υποστήριξε αλλοιώνει τον χαρακτήρα της Επιτροπής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman