ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Διαπραγμάτευση: «Στον αέρα» η συμφωνία-Τρύπα 1,2 δισ. και ασφαλιστικό τα εμπόδια

Tweet
Share
Tweet
Share

Το ασφαλιστικό αναδεικνύεται ως το μεγάλο αγκάθι της διαπραγμάτευσης όμως οι δανειστές την ίδια ώρα επιμένουν και σε νέα μέτρα προκειμένου να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά.

Ενδεικτικό του δύσκολου κλίματος είναι ότι η χθεσινή διαπραγμάτευση διήρκεσε 9 ώρες με της πλευρά του κουαρτέτου να απαιτεί διαρκώς στοιχεία και επαληθεύσεις.

Όπως φάνηκε το κουαρτέτο δεν πείθεται ότι θα εισπραχθούν 1,2 δισ. ευρώ από τα νέα μέτρα. Οι δανειστές δεν πείθονται ότι θα εισπραχθούν 300 εκατομμύρια από τα τυχερά παιχνίδια, ενώ βλέπουν και τρύπα στην εξοικονόμηση χρημάτων από τις αμυντικές δαπάνες η οποία επίσης προβλέπουν ότι θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα «πάγωσαν» την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, από την οποία η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει άλλα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έβαλαν αστερίσκους και στα έσοδα από την αύξηση του φόρου στα ενοίκια, στους αγρότες αλλά και στην αύξηση του φόρου στο κρασί.

Ψηλά στην ατζέντα βρίσκονται φυσικά και οι συντάξεις, που θα εξεταστούν το μεσημέρι στην συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλο με το κουαρτέτο, ενώ σειρά παίρνουν επίσης σήμερα το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και ακολουθούν οι αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman