ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε εξέλιξη η συνάντηση θεσμών με Κατρούγκαλο-Τι ακολουθεί

Tweet
Share
Tweet
Share

Με φόντο την γενική απεργία κατά των προωθούμενων αλλαγών στο Ασφαλιστικό, πραγματοποιείται η συνάντηση του κουαρτέτου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο ενώ παρόντες στη συνάντηση είναι και οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης.

Στις 18:00, αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, θα τεθούν προς συζήτηση τα θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων.

Δύσκολη και μαραθώνια ήταν η συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Σταθάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους εκπροσώπους των δανειστών την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις πρώτες επαφές του κυβερνητικού κλιμακίου υπό τους Γ.Σταθάκη και Ευκλ.Τσακαλώτο η πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό απορρίφθηκαν εν συνόλω και με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι δύο υπουργοί πέρασαν εννέα δύσκολες ώρες στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, με το κλίμα σύμφωνα με πληροφορίες να είναι εκρηκτικό, καθώς το κουαρτέτο δεν έδειξε καμία διάθεση υποχώρησης για τους δημοσιονομικούς στόχους και το ασφαλιστικό.

Από πλευράς ΔΝΤ παρουσιάστηκε μία αντιπρόταση με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και με κύριο άξονα την ανατροπή του σχεδίου της εθνικής σύνταξης, στην οποία έχει βασιστεί η πλευρά της κυβέρνησης. Μεταξύ των σημείων που απορρίπτουν οι θεσμοί φέρεται να είναι και η πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των εισφορών κατά 1,5 μονάδα.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman