ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Διαπραγμάτευση: Ο απολογισμός, ο «λογαριασμός» των θεσμών, τα «ανοιχτά μέτωπα»

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε εξέλιξη είναι από τις 11.30 η απολογιστική συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στη συνάντηση μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης ολοκληρώνεται σήμερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα και αναμένεται οι εκπρόσωποι των δανειστών να επιστρέψουν στην Αθήνα σε ορίζοντα 10-15 ημερών, με στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση τηςπρώτης αξιολόγησης.

Επί της ουσίας, οι Θεσμοί σήμερα δίνουν στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, υπό τον ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον «λογαριασμό» για το νέο πακέτο μέτρων στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στις περικοπές δαπανών αλλά και στις παρεμβάσεις στα κόκκινα δάνεια και στην αγορά. Και αυτά την ώρα που η Κομισιόν στην έκθεσή της για τις χειμερινές εκτιμήσεις, θεωρεί αναγκαία πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και για φέτος, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ σε δηλώσεις της επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα των παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό για να ανοίξει το θέμα χρέος

Οι εκπρόσωποι των δανειστών  αναχωρούν από την Αθήνα το απόγευμα και θα περιμένουν «πρόοδο» ώστε να αρχίσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων. Θα μεσολαβήσουν ανταλλαγές στοιχείων- αποτιμήσεων και από τις δύο πλευρές. Σημειώνεται ότι, σε πολιτικό επίπεδο, στις 11/2 το Eurogroup θα δώσει το «στίγμα» των προθέσεών του για το ελληνικό ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, ανέδειξαν τις πολλές και μεγάλες διαφωνίες στο ύψος αλλά και στο περιεχόμενο των νέων δημοσιονομικών μέτρων αλλά και τα μέτρα-σοκ που προτείνει η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό-φορολογικό για πολλά εκ των οποίων οι θεσμοί «έδειξαν κίτρινες και κόκκινες κάρτες». 

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman