ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αλεξιάδης: «Πατριωτικό καθήκον μας να κόβουμε αποδείξεις»

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Χαμένος στη... μετάφραση φέρεται να είναι για ακόμη μία φορά ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, αποκάλυψε ότι δεν είναι σε θέση να πει πότε θα υπάρξει ρύθμιση για τις αποδείξεις και τη χρήση «πλαστικού χρήματος».

Οι συναλλαγές με κάρτες και μέσω τραπεζών που θα χτίζουν το αφορολόγητο θα είναι υποχρεωτικές, αλλά αυτό θα ξεκινήσει μετά τη ρύθμιση. Ως τότε θα πρέπει να συγκεντρώνουμε κανονικά τις απλές αποδείξεις για να μην έχουμε πρόβλημα.

«Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν κίνητρα παντού. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων να κόβουν ή να ζητούν αποδείξεις» είπε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ως προς το αφορολόγητο ο υπουργός ανέφερε ότι για το 2016 οι πολίτες πρέπει για την ώρα να μαζεύουν τις αποδείξεις τις χάρτινες και όταν έρθει η ρύθμιση θα πρέπει να συλλέγουν τις ηλεκτρονικές.

Μετά τη ρύθμιση για τη χρήση πλαστικού χρήματος, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι «μετά τη διάταξη δεν θα χρειάζεται να κρατάει ο πολίτης τις αποδείξεις. Η εφορία θα ενημερώνεται απευθείας από την τράπεζα. Η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή και η απόδειξη από το τερματικό της κάρτας δεν υπάρχει λόγος να κρατείται».

Ο κ. Αλεξιάδης ωστόσο δεν διευκρίνησε τι θα γίνει με τους λογαριασμού των ΔΕΚΟ, αν θα «μετρούν» δηλαδή στο αφορολόγητο.

Ως προς το πότε θα υπάρξουν σε όλα τα καταστήματα ειδικά μηχανήματα ο υπουργός ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου.

Ως προς το ποσό του αφορολόγητου το οποίο θα συνεχίσει να συνδέεται με τις αποδείξεις, αλλά και τις κλίμακες του φόρου, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις αλλαγές.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.