ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σ. Θεοδωράκης: Οι εκλογές θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος

Tweet
Share
Tweet
Share

Απορρίπτει σφόδρα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Mega το πρωί της Τρίτης ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν και νομίζω το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι ότι θα είναι μια τελευταία πράξη του δράματος. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα μόνη της. Πρέπει να λύσει το θέμα των αγροτών, πρέπει να λύσει το θέμα των προσφύγων, πρέπει να λύσει το θέμα της οικονομίας και κυρίως πρέπει να λύσει την αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο ότι δεν έχουμε κυβέρνηση. Αν δεν έχει καταρρεύσει η ίδια, έχει καταρρεύσει η ιστορία της. Δεν υπάρχει καμία συνοχή στην επιχειρηματολογία τους, σε αυτό που κάνουν, δεν μπορούν να πείσουν κανένα».

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «θα είναι αυτοκτονικό κυρίως για την χώρα αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει εκλογές αυτή τη στιγμή», ενώ στην ερώτηση τι θα συμβεί αν δεν καταφέρει η κυβέρνηση να περάσει κάποια νομοσχέδια επανέλαβε ότι θα πρέπει να αναζητηθεί κάποια λύση από την παρούσα Βουλή.

«Να πει ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί. Να πάει στη Βουλή και πιστεύω ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια πλειοψηφία εάν ο κ. Τσίπρας για μια φορά στη ζωή του φανεί ειλικρινής. Να πει ποιο είναι το πρόβλημα, τι θέλει να κάνουμε στη χώρα, να συμφωνήσουμε πέντε πράγματα και να τα κάνουμε τον επόμενο χρόνο», είπε.

Παρά το γεγονός, όπως σημείωσε, ότι«δεν υπάρχει πια καμία κυβερνητική ιστορία που να συσπειρώνει τους 153, που να συσπειρώνει τον κόσμο της», αναγνώρισε ότι «δεν πρέπει να καταρρεύσει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή».

Προέβλεψε πάντως, ότι το ασφαλιστικό θα περάσει από τη Βουλή. «Έχει 153 βουλευτές. Έχει μια άνετη κυβερνητική πλειοψηφία. Έχουν υπάρξει κυβερνήσεις με 151. Θα πρέπει να αποφασίσει μερικά πράγματα που υποσχέθηκε και στους εταίρους μας και τους Έλληνες», είπε. 

Πτώση Χρηματιστηρίου

Αναφερθείς στη χθεσινή κατάρρευση του χρηματιστηρίου σχολίασε ότι «όλο αυτό το κλίμα που δημιουργεί η πολιτική συμπεριφορά της κυβέρνησης, ότι δεν αποφασίζει μερικά πράγματα» έχει διαλύσει «ό,τι έχει απομείνει στην ελληνική οικονομία».

Κινητοποιήσεις αγροτών

Ο επικεφαλής του Ποταμιού παραδέχθηκε ότι οι αγρότες «σε πολλά έχουν δίκιο», ωστόσο υπογράμμισε διαλλακτικά ότι «η σύγκρουση με τέτοιους όρους δεν οδηγεί πουθενά».

«Η λογική κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα για να μιλήσουμε με την κυβέρνηση δεν λύνει τα προβλήματα», επισήμανε και πρόσθεσε: «Έπρεπε η κυβέρνηση να έχει προλάβει τις κινητοποιήσεις. Οι ηγέτες δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα. Προηγούνται των γεγονότων».

Hot spot - προσφυγικό

Ο κ. Θεοδωράκης καταλόγισε στην κυβέρνηση «ανικανότητα» και «καθυστερήσεις» και στη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος, που είχαν ως συνέπεια, όπως είπε, να αναβαθμιστεί και ο ρόλος της Τουρκίας και ο ρόλος των Σκοπίων.

Υπενθύμισε αναφερθείς στις κοινωνικές αντιδράσεις, ότι «ο κ. Καμμένος πέρυσι το καλοκαίρι έλεγε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένα hot spot σε κανένα νησί. Όταν λοιπόν έχει διαπαιδαγωγήσει το λαό με αυτή την άποψη είναι σαφές ότι σήμερα δεν θα βρει τους κατοίκους στο πλευρό της».

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι «η Ελλάδα απειλείται να γίνει βαθμιαία η φυλακή των μεταναστών και των προσφύγων» και πρότεινε μεταξύ άλλων: όσοι δεν υποβάλλουν αίτημα για άσυλο να επιστρέφουν μέσα σε 48 ώρες στην Τουρκία, να πιέσουμε ώστε η Frontex να είναι αυτή που θα αναλάβει να επαναπροωθεί και να υποδειχθεί ένα πρόσωπο οικουμενικής αποδοχής που θα χειριστεί το ζήτημα και θα συνεννοηθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, τα κόμματα και όλους όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση του μεταναστευτικού.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman