ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μυτιληναίος: Χωρίς εκπλήξεις τα αποτελέσματα 2015, έρχεται συμφωνία με Ιράν

Tweet
Share
Tweet
Share

Για τα αποτελέσματα του 2015 και τις προοπτικές του 2016 ενημέρωσε ειδικούς της αγοράς και αναλυτές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας παρουσίασης του ομίλου.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το report της Beta Χρηματιστηριακής, δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στα αποτελέσματα του 2015. Η ΜΕΤΚΑ είχε ισχυρές επιδόσεις, η Protergia επίσης είχε ένα ισχυρό δ΄ τρίμηνο, ενώ η Αλουμίνιο επιβραδύνθηκε όπως αναμενόταν εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών των εμπορευμάτων. Αναμένει δε καθαρά κέρδη στα 40 εκατ. ευρώ.

Επισήμανε ακόμη, σύμφωνα με το report, ότι υπάρχει αισιοδοξία για το ανταγωνιστικό κόστος της Αλουμίνιο της Ελλάδας μετά την αναδιάρθρωση. Η διοίκηση δήλωσε ότι ήλθε σε τριετή συμφωνία με τα εργατικά σωματεία την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Protergia αύξησε το μερίδιό της στην αγορά λιανικής, με στόχο την μείωση του χρέους. Ο Ευ. Μυτιληναίος έκανε ακόμη λόγο για ένα δύσκολο έτος για τη ΜΕΤΚΑ, ενώ τόνισε πως μια νέα συμφωνία θα ανακοινωθεί σύντομα στο Ιράν. Οι επενδύσεις στα αιολικά πάρκα συνεχίζουν, δήλωσε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές για το 2016, ο όμιλος θα πετύχει μακροχρόνια ευνοϊκές τιμές για το φυσικό αέριο, ενώ αναφέρθηκε πως η βασική ανησυχία για τον όμιλο, παραμένει το ελληνικό ρίσκο.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι συνολικά πρόκειται για μια πολύ συντηρητική προσέγγιση για το τρέχον έτος, δεδομένων των κινδύνων και της μεταβλητότητας στις αγορές εμπορευμάτων. Ωστόσο, βλέπουμε ότι το βασικό σενάριο για το έτος είναι μια επανάληψη των στοιχείων του 2015 από τη στιγμή που η συγκράτηση του κόστος θα παράσχει υψηλότερα περιθώρια, και ως εκ τούτου θα διατηρήσει την κερδοφορία στα ίδια επίπεδα.

Η Alpha Finance από την πλευρά τη σημειώνει πως ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε πως η σημαντικότερη εξέλιξη για το 2016 θα είναι η συμφωνία για την μακροπρόθεσμη χρέωση ηλεκτρισμού της Αλουμίνιον. Επίσης, τόνισε τη σημασία της χαμηλής τιμής φυσικού αερίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman