ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ανοίγματα Μαξίμου στους αγρότες

Tweet
Share
Tweet
Share

Το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, με τους οποίους συζήτησε το αγροτικό και ευρύτερα το ασφαλιστικό.

Στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας,με συνέντευξή του στην "Αυγή" της Κυριακής απευθύνει νέα πρόσκληση διαλόγου, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο "σοβαρών βελτιώσεων" επί των αρχικών κυβερνητικών προτάσεων.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ύστατη πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού με στόχο αν είναι δυνατόν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες να έχει κλείσει ένα από τα καυτά μέτωπα των ημερών. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι εκπρόσωποι αγροτών από το μπλόκο των Τεμπών το πρωί του Σαββάτου μιλώντας στο Real FM πρότειναν μια ενδεχόμενη συνάντηση την Τρίτη μετά την επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ στο Μαξίμου.

Πάντως η όποια κυβερνητική πρωτοβουλία σύμφωνα με πληροφορίες δε θα έχει να κάνει με την πλήρη απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση, αλλά θα αφορά μέτρα για το φορολογικό κυρίως και ενδεχομένως τη διατήρηση του ΟΓΑ ως ανεξάρτητου Ταμείου των αγροτών κάτι το οποίο άφησε ανοιχτό χθες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος καθώς μίλησε για πρώτη φορά για ενδεχόμενο σενάριο "τριών ταμείων", αν και το 3ο μνημόνιο αναφέρεται σε μια "ασφαλιστική οντότητα". Παράλληλα ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε ότι η φορολογία των αγροτών το 2015 θα είναι αντίστοιχη με εκείνη του 2014. Επίσης κυβερνητικά στελέχη προτείνουν ως διέξοδο την εξέταση του θέματος  προσδιορισμού των εξόδων που μπορεί να βάλει ο κάθε αγρότης μειώνοντας έτσι τη φορολογητέα του ύλη.

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές οι αγροτικές κινητοποιήσεις λόγω πολυδιάσπασης και κόπωσης μπορεί να εκτονωθούν εφόσον οι  βελτιώσεις που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση θα δίνουν λαβές στις ηγεσίες των μπλόκων να διαχειριστούν την αποχώρηση και την απομόνωση ορισμένων "ακραίων στοιχείων" .

Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman