ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συλλήψεις Βρετανών υπηκόων με χιλιάδες σφαίρες και όπλα στην Αλεξανδρούπολη

Tweet
Share
Tweet
Share

Τρεις βαριά οπλισμένους υπόπτους συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Associated Press, ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος των αρχών ασφαλείας ανέφερε ότι οι δύο πρώτοι συλληφθέντες είναι περίπου 20 χρόνων, βρετανικής υπηκοότητας, με καταγωγή από το ιρακινό Κουρδιστάν.

Οι συγκεκριμένοι συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ενώ οδηγούσαν ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου 10 όπλα και 20.000 σφαίρες, όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο. Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ανήκουν σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Μάλιστα, μετά από λίγες ώρες εντοπίστηκε και δεύτερο όχημα γεμάτο όπλα στην περιοχή του τελωνείου των Κήπων και συνελήφθη ένας ακόμη Ιρακινός. Οι αρχές βρήκαν μέσα στο όχημα πάνω από 100.000 σφαίρες, τέσσερα όπλα και έξι θερμικές κάμερες.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ μετέβησαν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη για περαιτέρω έρευνες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενώ αρχικά οι δύο πρώτοι συλληφθέντες φέρονταν να είναι ισλαμιστές, χωρίς να έχουν καταγραφει σε κάποια βάση δεδομένων ως τζιχαντιστές, το τελευταίο σενάριο τους θέλει να είναι Κούρδοι που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman