ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Νέες αποκαλύψεις για τις τηλεοπτικές άδειες

Tweet
Share
Tweet
Share

Σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά έγγραφα άλλα στοιχεία εστάλησαν από τις ελληνικές πρεσβείες στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά που αφορούσαν αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών στην Ευρώπη και άλλα παρουσίασε εκείνος στη συζήτηση στη Βουλή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα liberal.gr οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί που αναφέρουν ότι στην Ευρώπη σε αντίστοιχες πληθυσμιακά χώρες λειτουργούν κατά μέσο όρο 2-4 κανάλια καταρρίπτονται από τα έγγραφα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στη Μαδρίτη, που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι λειτουργούν πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί, έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας με αποδέκτη τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, παρουσιάζει αναλυτικά εννέα τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στην περίπτωση του Λουξεμβούργου, που προκρίνεται από την κυβέρνηση ως μοντέλο όπου ο υπουργός αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, η αλληλογραφία της ελληνικής πρεσβείας με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, αποδεικνύει ότι στη χώρα όπου ο πληθυσμός δεν ξεπερνά τους 500.000 κατοίκους, λειτουργούν 15 κανάλια, 14 εκ των οποίων είναι ιδιωτικά. Παράλληλα, δεν προβλέπει καταβολή χρηματικού τιμήματος για την αδειοδότηση.

Αντίστοιχη διάψευση στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς προήλθε και από την Κύπρο. Βάσει του πίνακα που εξέδωσε με non paper η κυβέρνηση, στην Κύπρο λειτουργούν τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί, στοιχείο που διαψεύδει ο πρόεδρος του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman