ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μέρκελ: Θα δώσω μάχη για τη συμφωνία με την Τουρκία

Tweet
Share
Tweet
Share

Το κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας με την Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ θα είχε ολέθριες συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Τόνισε ότι θα παλέψει στη Σύνοδο Κορυφής για να επιλεγεί η συμφωνία με την Τουρκία ως η κατάλληλη λύση για το προσφυγικό.

H Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Τρίτη ότι θα πιέσει για την εφαρμογή της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό στη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια προειδοποίησε ότι η εναλλακτική του κλεισίματος των συνόρων για τον περιορισμό των ροών των προσφύγων θα είχε ολέθριες συνέπειες για το μπλοκ των 29.

Σε δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, η κα. Μέρκελ ανέφερε πως η Σύνοδος δεν είναι για την συμφωνία νέων ποσοστώσεων για την κατανομή των προσφύγων, λέγοντας πως αυτό θα ήταν «αστείο» δεδομένου ότι λιγότεροι από 1.000 έχουν μετεγκατασταθεί υπό το υφιστάμενο σχέδιο.

Αντίθετα, υποστήριξε ότι είναι για το αν η συμφωνία Τουρκίας- Ε.Ε. μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τις αιτίες της μετανάστευσης ή για το αν τα κράτη μέλη πρέπει να «εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να κλείσουν τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ-Βουλγαρίας με όλες τις συνέπειες που είχε αυτό για την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ζώνη του Σένγκεν».

«Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις την Πέμπτη και την Παρασκευή για την ατζέντα Ε.Ε. – Τουρκίας ως τον σωστό τρόπο για να λυθεί αυτό» πρόσθεσε.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman