ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συμμαχίες και απομόνωση των «ακραίων» ψάχνει ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες

Tweet
Share
Tweet
Share

Να... πατήσει πόδι στις σκληρές θέσεις του ΔΝΤ για το Ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό, όπως εκφράστηκαν από τον Πολ Τόμσεν, είναι πρωταρχικός στόχος του Έλληνα πρωθυπουργού στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που θα έχει σήμερα, Τετάρτη, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες θα προσπαθήσει να πείσει για την ανάγκη αποδοχής ρυθμίσεων που δεν θα προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή στη χώρα και προσβλέπει στην επικράτηση απόψεων που στηρίζει η Κομισιόν και η ΕΚΤ, ώστε η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις.

Κομβικής σημασίας, αποδεικνύεται η ημερομηνίας της 7ης Μαρτίου, όταν και το Eurogroup θα συνεδριάσει σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Συνεπώς, στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα τεθεί τόσο το ζήτημα του Ασφαλιστικού, το οποίο είναι και το βασικό «αγκάθι» της αξιολόγησης, όσο και η επιστροφή του Κουαρτέτου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας το συντομότερο.

Από το Μαξίμου, εκφράζεται αισιοδοξία ότι η ηγεσία των θεσμών θα επιστρέψει στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα, ίσως και την Δευτέρα, ενώ τονίζεται πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τη συμφωνία του καλοκαιριού.

Όπως μάλιστα τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η κυβέρνηση έχει τη βάσιμη υποψία και την ελπίδα ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό.

«Το χρονοδιάγραμμα, που είχε τεθεί εξ’ αρχής, προέβλεπε αυτές τις ημέρες και για περίπου δέκα ημέρες να λείψουν οι θεσμοί, μετά την πρώτη τους επίσκεψη και στη συνέχεια να έρθουν και να εργαστούμε περίπου για δύο εβδομάδες. Μέχρι στιγμής, το χρονοδιάγραμμα αυτό έχει τηρηθεί. Έχουμε βάσιμη ελπίδα, ότι θα επιστρέψουν εντός των χρονικών πλαισίων των συμφωνηθέντων. Δεν είμαστε σε θέση να το πούμε αυτό και να το καθορίσουμε ακριβώς πότε, πιστεύουμε, όμως, ότι θα είναι σύντομο το χρονικό διάστημα. Και αυτό, ξέρετε, δεν το πιστεύουμε επειδή θέλουμε να το πιστεύουμε, αλλά επειδή έχει διατυπωθεί και από την Κομισιόν και από ευρωπαίους ηγέτες και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ότι πρέπει γρήγορα να προχωρήσει και να κλείσει η αξιολόγηση. Οι δηλώσεις αυτές είναι γνωστές σε όλους σας και πιστεύουμε ότι έτσι θα γίνει» ανέφερε.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, είπε ότι «Η Ελλάδα θα τηρήσει απολύτως τη συμφωνία που υπέγραψε αλλά δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει ούτε μισό βήμα πιο πέρα από αυτή, στέλνοντας μήνυμα στους θεσμούς και ειδικώς στο Ταμείο».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman