ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κομισιόν: Σημαντική η ελληνική πρόοδος στα hot spots

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα παρουσιάζει σημαντική πρόοδο στην κατασκευή και λειτουργία των hot spots που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι στελέχη μαζί με τον επικεφαλής της Επιτροπής για τη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα Μάρτιν Βερβέι, επισκέφθηκαν, συνοδεία του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, όλα τα hotspots στα νησιά και διαπίστωσαν ότι έχει γίνει «σημαντική πρόοδος».

Το θέμα των hotspots και γενικότερα η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει σήμερα στις 7.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. 

Εξάλλου, η εκπρόσωπος, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτρό ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής αναμένεται να επισημάνει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την ανάγκη να ενισχυθεί επειγόντως το σύστημα μετεγκατάστασης. Προς την ίδια κατεύθυνση, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει αποστείλει επιστολές στους υπουργούς Εσωτερικών όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, με συγκεκριμένες συστάσεις για το θέμα της μετεγκατάστασης.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.