ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συμφωνία Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ για επιτάχυνση της αξιολόγησης

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν για επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης και άμεση επιστροφή των θεσμών. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος συμφώνησαν στην ανάληψη πρωτοβουλιών για επιτάχυνση της πρώτης αξιολόγησης αλλά και άμεση επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Κυβερνητικές πηγές μίλησαν επίσης για συμφωνία των τριών ηγετών προκειμένου να υπάρχουν από κοινού πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση να πειστούν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, μεταξύ αυτών και το ΔΝΤ, να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να συμβάλουν στην επίτευξη της συμφωνίας.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε βοήθεια στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης από τη Γερμανίδα καγκελάριο και το Γάλλο πρόεδρο ενώ σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι το «κλειδί» στην αντιμετώπιση του προσφυγικού είναι η Τουρκία και η συντονισμένη δράση του ΝΑΤΟ , προκειμένου να ελεγχθούν αποτελεσματικά οι προσφυγικές ροές.

Από την πλευρά τους, η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος διαβεβαίωσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα θα έχει όποια βοήθεια ζητήσει και συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτή, με οποιονδήποτε τρόπο, η μεταφορά περισσότερης πίεσης στη χώρα.

Επιπλέον, οι Α. Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ δεσμεύθηκαν ότι θα διατηρηθεί το status quo στα σύνορα της Ευρώπης, ως την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της 6ης Μαρτίου, όπου θα αξιολογηθεί η διαχείριση του προσφυγικού με επίκεντρο την Τουρκία. Παράλληλα ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποκλεισμού της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν.

Και ο Έλληνας πρωθυπουργός αλλά και η Γερμανίδα καγκελάριος προσήλθαν στη συνάντηση χωρίς να κάνουν δηλώσεις ενώ ο Φρανσουά Ολάντ προσερχόμενος δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει» ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες για την καταπολεμηση της κερδοσκοπίας.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman