ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τσακαλώτος: «Να καταλάβει το ΔΝΤ ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα»

Tweet
Share
Tweet
Share

Την ανάγκη να καταλάβουν οι εταίροι μας ότι η Ελλάδα αποτελεί μία ευρωπαϊκή χώρα επισημαίνει σε καθημερινή εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι η βάση της συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού ενώ οι συντάξεις και το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής «είναι η κόκκινη γραμμή μας» όπως τονίζει.

«Δεν μπορεί να ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα όταν η οικονομία αλλά και τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από τις προβλέψεις που είχαμε το καλοκαίρι. Ούτε μπορούμε να κόψουμε τις τρέχουσες συντάξεις όταν έχουν υποστεί τόσες περικοπές τα τελευταία χρόνια και συμβάλλουν τόσο στο γενικότερο οικογενειακό εισόδημα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό λέει ότι η στάση της Ελλάδας και η αλληλεγγύη που έδειξε στο προσφυγικό πρέπει να επιβραβευτεί και όχι να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «όνειρα της αντιπολίτευσης και παιχνίδια τακτικής» τα σενάρια περί άλλης πλειοψηφίας και περί οικουμενικής κυβέρνησης.

Επιτίθεται ακόμη στον αρχηγό της ΝΔ, τον οποίο κατηγορεί ότι «παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και μάλιστα με φτωχή επιχειρηματολογία».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman