ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κομισιόν: Δεν έχουν κλείσει ακόμα τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Tweet
Share
Tweet
Share

Το πέρασμα των προσφύγων από τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ είναι ακόμα «δυνατό», δήλωσε την Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε ερώτηση σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν την ΠΓΔΜ να έχει κλείσει τα σύνορα για τους Αφγανούς πολίτες, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, σημείωσε πως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρχε συνεχής επικοινωνία μεταξύ των αρχών των κρατών της λεγόμενης οδού των Δυτικών Βαλκανίων και πως το συμπέρασμα της Επιτροπής είναι πως οι ροή των προσφύγων συνεχίζεται.

«Κατά τις επαφές που είχαμε, πληροφορηθήκαμε ότι δεν έχουν κλείσει πλήρως τα σύνορα», δήλωσε η Ν. Μπερτό ενώ έκανε λόγο για «συντονισμό» μεταξύ των συγκεκριμένων κρατών σε σχέση με τη διαχείριση των ροών.

Η ίδια εξέφρασε την ικανοποίηση της Επιτροπής για τα συμπεράσματα της Συνόδου, σύμφωνα με τα οποία τα ευρωπαϊκά κράτη συμφωνούν ότι θα σταματήσουν την πρακτική της μεταφοράς των βαρών από το ένα κράτος-μέλος στο άλλο, αλλά και τις μη συντονισμένες ενέργειες. «Τα ευρωπαϊκά κράτη επέλεξαν την ευρωπαϊκή προσέγγιση» δήλωσε η Ν. Μπερτό.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman