ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη. Εκπέμπει SOS ο Πειραιάς

Tweet
Share
Tweet
Share

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των σιδηροδρομικών γραμμών στην Ειδομένη που είχαν καταληφθεί από Αφγανούς, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή από τη διασταύρωση που οδηγεί στην Ειδομένη και αναμένεται οι Αφγανοί να μεταφερθούν με λεωφορεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εκτός από τους περίπου 200 μετανάστες που βρίσκονταν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στην Αθήνα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι 500 Αφγανοί που παρέμεναν στον καταυλισμό καθώς δεν τους επιτρέπεται πλέον να διέλθουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απομακρύνουν τους μετανάστες από τις γραμμές και την γύρω περιοχή, ενώ νωρίτερα είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν επί τόπου.

Τις τελευταίες ημέρες «βουλιάζει» η περιοχή από πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης, η πληρότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο», αφού πάνω από 5.000 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα.

Στο μεταξύ στον Πειραιά συρρέουν καθημερινά χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχοντας μετατρέψει ουσιαστικά την περιοχή του λιμανιού σε απέραντο κέντρο υποδοχής.

Οι δρόμοι ωστόσο για τη «μεγάλη φυγή» έχουν κλείσει.

Στο λιμάνι κατέπλευσε νωρίς το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star 1» μεταφέροντας 1.130 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Επίσης αναμένεται να καταπλεύσει εντός της ημέρας και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» με 282 πρόσφυγες και μετανάστες από την Ρόδο και 10 από την Κω.

Όσοι καταφθάνουν, ενημερώνονται πρόχειρα ότι δεν μπορούν να περάσουν από τα σύνορα, καθώς αυτά είναι κλειστά. Έτσι μένουν στο χώρο του λιμανιού και περιμένουν οδηγίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να διαμοιραστούν σε διάφορα σημεία της Αττικής, όπως στο Σχιστό και τον Ελαιώνα.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman