ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Με ισόβια απειλούνται οι φερόμενοι ως εκβιαστές δημοσιογράφοι

Tweet
Share
Tweet
Share

Αντιμέτωποι ακόμα και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης βρίσκονται οι Παναγιώτης Μαυρίκος, Χρήστος Φράγκου και Τάκης Μουσσάς, που κατηγορούνται για το κύκλωμα των δημοσιογράφων-εκβιαστών

Η προοπτική αυτή διανοίγεται μετά τη συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας, αλλά και με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Άμεση συνέπεια ήταν να διαβιβαστεί η δικογραφία από την 20η τακτική ανακρίτρια στον 1ο ειδικό ανακριτή, στον οποίον πρόκειται να απολογηθούν αύριο του οι τρεις κατηγορούμενοι.

Εκτός από την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας, ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος, και οι δημοσιογράφοι Τάκης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου αντιμετωπίζουν επίσης τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης εκβίασης.

Επιπλέον, ο εκδότης κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Μετά τις απολογίες τους, στις οποίες αναμένεται να αρνηθούν τις κατηγορίες, ο ανακριτής και ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων θα αποφασίσουν αν θα κριθούν προσωρινά κρατούμενοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Και νέες πληροφορίες

Στο μεταξύ, νέες μαρτυρίες έρχονται στο φώς για τη δράση τους. Η υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ που αποκάλυψε το κύκλωμα των εκβιαστών αποκάλυψε την ασφυκτική πίεση που δεχόταν για να ενδώσει και να τους παραχωρήσει κονδύλια της διαφημιστικής δαπάνης.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα λέει για τον Τάκη Μουσσά, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι ο ιθύνων νους του κυκλώματος. «Γενικά ο τρόπος που μου μιλούσε και συμπεριφερόταν, έδειχνε ένα άτομο με διασυνδέσεις σε καίρια πόστα και ικανό για τα πάντα χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. Δηλαδή ένα άτομο επικίνδυνο». Προσέθεσε μάλιστα πως ο Μούσσας υποστήριζε ότι «έχει πολλούς φίλους που είναι ισχυροί, τόσο στη "μέρα" όσο και στη "νύχτα". Τέλος, αναφέρει πως ο Μούσσας την καθησύχαζε λέγοντας πως «αν είμαστε προσεκτικοί δε θα μας πιάσουν ποτέ και θα πάμε πολύ μπροστά».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman