ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Λαγκάρντ «βλέπει» ανάπτυξη παρά τα ρίσκα της παγκόσμιας οικονομίας

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Η Κριστίν Λαγκάρντ, από τη διήμερη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G20 στη Σαγκάη, επικαλέστηκε τις απειλές των γεωπολιτικών κινδύνων, τον πιστωτικό κύκλο, τις εκροές κεφαλαίων και την πτώση των τιμών των εμπορευμάτων.

«Θεωρούμε αυτή τη στιγμή πως η πιθανότητα υλοποίησης τέτοιων ρίσκων είναι λίγο υψηλότερη, όμως εξακολουθούμε να βλέπουμε ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το ΔΝΤ συνέστησε στην Κίνα, η οποία βρίσκεται σε μία μεταβατική φάση επικεντρώνοντας την προσοχή της στις υπηρεσίες και την κατανάλωση, να θέσει στόχο ανάπτυξης μεταξύ 6% και 6,5%, έναντι του 6,5% με 7% που έχει θέσει η κινεζική κυβέρνηση.

Η κ. Λαγκάρντ, μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου, σημείωσε επίσης πως οι επιπτώσεις της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών αρχίζουν να φθίνουν.

Αυτήν την εβδομάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απηύθυνε έκκληση στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να βρουν νέους τρόπους για να στηρίξουν τη ζήτηση και να περιορίσουν τα ρίσκα, καθώς επιδεινώνεται η προοπτική της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Το ΔΝΤ θέλει οι χώρες της G20 να προχωρήσουν σε δημοσιονομικά μέτρα και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την ώρα που αμερικανοί αξιωματούχοι υποβαθμίζουν την προοπτική κάποιας μεγάλης παγκόσμιας προσπάθειας για να αποτραπούν οι αναταράξεις στις χρηματαγορές.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.