ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Μπλόκο» της Αθήνας στην υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας

Tweet
Share
Tweet
Share

Την άρνηση της Αθήνας στο αίτημά της να επισκεφτεί την χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα, συνάντησε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, μία μέρα μετά την ανάκληση της πρέσβειρας της Ελλάδας στη Βιέννη.

Η ελληνική πλευρά έδωσε ένα «όχι» στην υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ όταν εκείνη εξέφρασε την πρόθεσή της να έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα για εξηγήσεις.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί αν πρώτα δεν αρθούν τα μέτρα κατά της Ελλάδας.

Μετά τη σκληρή στάση της Αυστρίας και την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποία κάλεσε χθες στην Αθήνα για διαβουλεύσεις την πρέσβη της Ελλάδας στη Βιέννη, Χρυσούλα Αλειφέρη, η Αυστρία φαίνεται να προχωρά σε αναδίπλωση της σαρχικής της στάσης.

Την κίνηση αυτή του ΥΠΕΞ ακολούθησε δήλωση του προέδρου της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, σχετικά με την πρωτοβουλία διάσκεψης στη Βιέννη των Αυστριακών υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών με τους ομολόγους τους των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων εν απουσία της Ελλάδας, στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση με την οποία εξέφρασε την έκπληξή του για την απουσία της χώρας μας από διάσκεψη.

«Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των συμμετεχόντων, έμεινα έκπληκτος που δεν ήταν ανάμεσά τους η Ελλάδα, κάτι που το επισήμανα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η διάσκεψη της Βιέννης, στην οποία συμμετείχαν όλες οι χώρες της Βαλκανικής πλην της Ελλάδος, θεωρείται από την Αθήνα εχθρική κίνηση, κάτι που άλλωστε αντιμετωπίστηκε αρχικά με διάβημα και διαμαρτυρίες από τον ίδιο τον κ. Αλ. Τσίπρα σε σειρά Ευρωπαίων ομολόγων του.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman