ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κ.Μητσοτάκης στον Ελαιώνα: Χρειαζόμαστε περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Tweet
Share
Tweet
Share

Την ανησυχία του μπροστά στο ενδεχόμενο να μετατραπεί η χώρα σε απέραντο hot spot εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφτηκε σήμερα την ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, στον Ελαιώνα, όπου και ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που εξέφρασε την ευαρέσκειά για το έργο που παράγουν τα στελέχη του Δήμου «σε πολύ αντίξοες όπως αναγνώρισε- συνθήκες», υπογράμμισε την ανάγκη να εκδηλωθεί επιτέλους η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλλά παρατήρησε και προς την κυβερνητική πλευρά, πως το μέγεθος του προβλήματος δεν μπορεί να είναι άλλοθι ελλιπούς επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Στο τέλος της επίσκεψης ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Η χώρα μας αντιμετωπίζει τις τελευταίες μέρες μια πρωτοφανή κρίση. Κινδυνεύει να μετατραπεί ολόκληρη σε ένα απέραντο hot spot. Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει ένας σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, με ενίσχυση των ανοιχτών, αλλά και των κλειστών δομών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε βραχυπρόθεσμα, τουλάχιστον, τους πολύ μεγάλους αριθμούς προσφύγων και μεταναστών που προσέρχονται στη χώρα μας.

Χρειαζόμαστε περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη - δεν θα κουραστώ να το λέω. Το πρόβλημα είναι διεθνές. Δεν μπορεί να το λύσει μόνη της η Ελλάδα. Από την άλλη μονομερείς ενέργειες πρέπει να αποφευχθούν από όλες τις πλευρές. Και από την Ευρώπη αλλά και από τη χώρα μας. 
Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί μόνο στο πλαίσιο ενός σωστού ευρωπαϊκού διαλόγου, με μια δίκαιη κατανομή του βάρους, ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. 
Η χώρα μας μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ένταση αυτού του προβλήματος, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι και άλλοθι για την έλλειψη ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού, που θα το αντιμετωπίσει. 
Και κάθε μέρα που περνάει, δυστυχώς, το πρόβλημα εντείνεται». 
Γ. Καμίνης: «Έχουμε δώσει 20 στρέμματα» 
«Σήμερα είχα την ευκαιρία, να ξεναγήσω εδώ, μαζί με τα διοικητικά στελέχη της ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων, τον κ. Μητσοτάκη. Να του εξηγήσουμε πως λειτουργεί, ποιους ανθρώπους υποδέχεται, πώς γίνεται όλη αυτή η ροή των ανθρώπων που έρχονται και φεύγουν» είπε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. 
Και πρόσθεσε: 
«Το χώρο για τη δημιουργία της ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων τον έχει παραχωρήσει ο δήμος Αθηναίων. Εδώ μιλάμε για 12 στρέμματα και παραχωρήσαμε και άλλα 8 προκειμένου να επεκταθεί, ώστε οι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας και ειδικότερα στην Αθήνα να μπορούν να έχουν μια οργανωμένη φιλοξενία, προκειμένου, είτε να μετάσχουν στα προγράμματα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είτε να επιστρέψουν στη πατρίδα τους, είτε ακόμη και αυτοί οι λίγοι προς το παρόν που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, να έχουν μια ταχύρρυθμη εξέταση της αίτησής τους».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman