ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μουζάλας: Θα εγκλωβιστούν έως 70.000 πρόσφυγες- Υποβάλαμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εκτίμησε ότι τον επόμενο μήνα θα εγκλωβιστούν από 50.000 έως 70.000 άτομα στη χώρα μας και παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση υπέβαλε σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

«Δυστυχώς το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί, το έχουμε ποσοτικοποιήσει και σε είδη, και σε χρήματα και σε προσωπικό» είπε μιλώντας στο Mega. Ο κ. Μουζάλας διέψευσε τις πληροφορίες για 120 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, αλλά έκανε λόγο για 4 κέντρα υποδοχής στη Μακεδονία, ενώ τα υπόλοιπα θα μοιραστούν κατά μήκος του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. «Θα το απλώσουμε σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να είναι για μικρό διάστημα σε αποθήκες αλλά παγκόσμια έτσι συμβαίνει μέχρι να φτιαχτούν οι χώροι», είπε μεταξύ άλλων προσθέτοντας: «Είναι χώροι έκτακτης ανάγκης. Ο πληθυσμός να μην φοβηθεί ότι θα παραμείνουν εκεί μόνιμα».

Σε ερώτηση για το αν η χώρα θα κηρυχθεί σε κατάστασης έκτασης ανάγκης, απάντησε «Από ό,τι ξέρω δεν έχει υπάρξει απόφαση γι' αυτό αλλά σε επίπεδο πολιτικής προστασίας υπάρχουν τέτοια σχέδια».

Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σταδιακά θα μειωθεί η ροή των προσφύγων, καθώς θα γίνει γνωστό ότι είναι κλειστά τα σύνορα. Μάλιστα ανέφερε ότι θα ετοιμαστεί ένα σποτ σε συνεργασία με τον ΟΗΕ που θα τους ενημερώνει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων ότι «η Ειδομένη είναι κλειστή μην πουλάτε τα σπίτια σας για να έρθετε στην Ελλάδα».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman