ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Επεισόδιο» προκάλεσε στους Δελφούς ο Άδωνις Γεωργιάδης

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε σκληρή επίθεση με… βαρείς χαρακτηρισμούς προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ως αποτέλεσμα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, αποχώρησε από το Φόρουμ, ακυρώνοντας τη συμμετοχή του, καταγγέλλοντας την «ανοχή που επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του πρωθυπουργού και στελεχών της κυβέρνησης».

Οι αναφορές αυτές «δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση, η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι», τόνισε ο κ. Αμανατίδης. 
Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πάνελ, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως «τυχοδιώκτη» τον πρωθυπουργό, ενώ ανέφερε ότι είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

«Ο Τσίπρας δεν ενέπνευσε τον κόσμο. Οι ηγέτες εμπνέουν, όχι οι τυχοδιώκτες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι εξελέγη βασισμένος στην συνωμοσιολογία του διαδικτύου και στην πεποίθηση ότι θα φέρει «εύκολο χρήμα». 
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα χωρίς πολιτικό κόστος κι έτσι καθυστερεί. 
Επεσήμανε μάλιστα ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν οτιδήποτε τους ζητήσει ο πρωθυπουργός, γιατί «αγαπούν την καρέκλα περισσότερο από όλους». 
«Ο Τσίπρας δεν θα ξανακερδίσει τις εκλογές, είναι προφανές αυτό. Οι ψηφοφόροι έχουν καταλάβει ότι τους κορόιδεψε», τόνισε.

Αναφορικά με την αξιολόγηση, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι αν περάσει ο Μάρτιος και δεν έχει ολοκληρωθεί, τότε η ζημιά για την οικονομία θα είναι τόσο μεγάλη που θα πρέπει να ληφθούν πολύ επώδυνα μέτρα. 
Παράλληλα, διεμήνυσε ότι θα ηταν καταστροφή ιστορικών διαστάσεων το να συνδεθεί η αξιολόγηση με το προσφυγικό. 
Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι στη Νέα Δημοκρατία κανείς δεν θέλει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη θέληση του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μαρία Μιχάλη

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman