ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας μετά από πρόσκληση του Ολάντ

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παρίσι στις 12 Μαρτίου προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών λίγο πριν την τακτική Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε στα μέσα του ίδιου μήνα.

Μπορεί η διαχωριστική γραμμή που χωρίζει ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Σοσιαλοδημοκρατίας να παραμένει ισχυρή, ωστόσο η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο των σοσιαλιστών της Ευρώπης με πρωτοβουλία του Φρανσουά Ολάντ σηματοδοτεί νέες διεργασίες ανάμεσα στους δυο χώρους.

Μάλιστα ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωσοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλλα, είχε τείνει χείρα βοηθείας στον Έλληνα πρωθυπουργό όταν την Παρασκευή τόνισε από την Αθήνα όπου βρισκόταν: «είμαι εδώ για να πω στον Αλέξη και τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις ότι πρέπει να συνεργαστούμε», εκτιμώντας ότι από κοινού οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της Αριστεράς και του Σοσιαλισμού μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος της Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη Σύνοδο ως παρατηρητής, όμως η παρουσία του και ως αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής αριστεράς αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την πολυεπίπεδη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε πως με αφορμή το μεγάλο ζήτημα των ημερών, το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός είχε απαντήσει την Παρασκευή προς τον Τζιάνι Πιτέλα πως «είναι αναγκαίο οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, να υψώσουν το δικό τους τείχος απέναντι στα τείχη της ντροπής που υψώνουν ακροδεξιές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν στην Ευρώπη εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman