ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Προβόπουλος: Οποιαδήποτε αποτυχία θα οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες

Tweet
Share
Tweet
Share

«Τέταρτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει. Οποιαδήποτε αδυναμία ή αποτυχία μοιραία θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες» προειδοποίησε σε ομιλία του ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος.

«Η κρίση ήταν η αναπόφευκτη κατάληξη μια αρνητικής πορείας ετών. Δεν ήρθε στα ξαφνικά. Προηγήθηκε μια περίοδος κακοδιαχείρισης, σώρευσης μακροοικονομικών ανισορροπιών, που ήταν βέβαιο ότι, αργά η γρήγορα, θα οδηγούσαν σε εκτροχιασμό» σημείωσε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση «Υπάρχει λύση στο Ελληνικό Πρόβλημα;» που διοργανώθηκε από τον Κύκλο ιδεών για την εθνική ανασυγκρότηση.

«Το πρόβλημα της χώρας είναι ακριβώς αυτό: ότι δεν μπόρεσε να αλλάξει τις σκουριασμένες δομές της, να καταστήσει τις αγορές της ανταγωνιστικές, να αναδιατάξει εκ βάθρων έναν παλαιάς κοπής και νοοτροπίας διοικητικό μηχανισμό» τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρώην διοικητής της Ττε και πρόσθεσε «Πιστεύω πως μόνον με τολμηρές μεταρρυθμίσεις μπορεί η χώρα να προσδοκά βιώσιμη οικονομική και κοινωνική πρόοδο».

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Τέταρτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει. Οποιαδήποτε αδυναμία ή αποτυχία μοιραία θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και τους κινδύνους που απειλούν την χώρα».

Πηγή: reporter.gr

Πηγή:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman