ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Βαρυχειμωνιά» μέσα στο Μάρτη με προσφυγικό, Θεσμούς κι αξιολόγηση

Tweet
Share
Tweet
Share

«Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης» συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός για να περιγράψει την αστάθεια των καιρικών συνθηκών που επικρατούν κατά τη διάρκεια του Μαρτίου. Ωστόσο, η λαϊκή αυτή ρήση, θα μπορούσαμε να πούμε πως ταιριάζει «γάντι» στην κυβέρνηση, η οποία παρά την έλευση της Άνοιξης, εμφανίζεται παγιδευμένη στο «μάτι του κυκλώνα».

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν άμεσα λύσεις για την προσφυγική κρίση ενώ η χώρα «γονατίζει» καθημερινά από τις αυξανόμενες προσφυγικές ροές. Παράλληλα όμως, ορθάνοιχτο παραμένει και το μέτωπο της οικονομίας, ειδικά μετά από το «αδιέξοδο» στο οποίο οδηγήθηκε το χθεσινοβράδινο Euroworking Group και με την ημερομηνία της επιστροφής των Θεσμών να παραμένει άγνωστη. Το μόνο αισιόδοξο της υπόθεσης, είναι πως για την ώρα, το Κουαρτέτο παρά τις απειλές Τσίπρα για «βέτο«, δεν εμφανίζεται να θεωρεί «συγκοινωνούντα δοχεία» την επίλυση του προσφυγικού με την αξιολόγηση και την επιστροφή του στην Αθήνα, γεγονός που θα περιέπλεκε την κατάσταση έτι περαιτέρω.  

Εγκλωβισμένοι μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας - Ασφυκτικά γεμάτα τα κέντρα φιλοξενίας

Ασφυκτικά γεμάτα είναι τα κέντρα φιλοξενίας σε Σχιστό, Ελληνικό και Ελαιώνα και για τον λόγο αυτό οι εναπομείναντες στην πλατεία Βικτωρίας πρόσφυγες, προσπαθούν να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο εκεί για να αποφύγουν το ενδεχόμενου εγκλωβισμού και να χάσουν οριστικά το ενδεχόμενο να περάσουν τα σύνορα. 

Συνεπώς, σήμερα δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν δρομολόγια από την πλατεία Βικτωρίας για τα κέντρα φιλοξενίας, ενώ η αστυνομία έχει κάνει αισθητή την παρουσία της με συνεχείς περιπολίες, προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια στην περιοχή τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τους ίδιους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Όπως μαρτυρούν πηγές της EΛ.ΑΣ., στην πλατεία βρίσκονται και καιροσκόποι-κερδοσκόποι διακινητές, οι οποίοι υπόσχονται στους κατατρεγμένους ανθρώπους να τους περάσουν μαζί με τις οικογένειές τους από τα σύνορα, με αντάλλαγμα με μερικές χιλιάδες ευρώ.

Eθνική γραμμή στο προσφυγικό - Συνεδριάζει το υπουργικό την Πέμπτη

Χθες, στην εκπομπή «στον Ενικό», ο Έλληνας Πρωθυπουργός, προανήγγειλε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη προκειμένου στη σύνοδο των αρχηγών που ακολουθεί την επομένη, «να συμφωνήσουμε σε μια εθvική γραμμή» για να «υπάρξει κοινό ανακοινωθέν». Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ.Τσίπρας θα προσέλθει στη συνεδρίαση της Παρασκευής με μία πρόταση, το πλαίσιο της οποίας θα περιλαμβάνει δύο σκέλη· πρώτον, θα ζητήσει από τους υπόλοιπους αρχηγούς να στηρίξουν τη θέση της κυβέρνησης με τη δέσμευση ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του και δεύτερον, θα καλέσει την αντιπολίτευση να «βάλει πλάτη» στις ενέργειες που γίνονται, προκειμένου να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες.

Χάρης Αποστολόπουλος

Πηγή: reporter.gr

Πηγή:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman