ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τσίπρας στο twitter: Ευρωπαϊκή η λύση στο προσφυγικό

Tweet
Share
Tweet
Share

Με πέντε αναρτήσεις στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσδιόρισε το διαπραγματευτικό πλαίσιο και τους ελληνικούς στόχους σε σχέση με το προσφυγικό, ενόψει της συνάντησης που θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε και μέσω Twitter ότι η λύση που θα πρέπει να δοθεί στο προσφυγικό είναι ευρωπαϊκή, συνολική και με την συνεργασία της Τουρκίας.

«H απόφαση της Επιτροπής να ενισχύσει με 700 εκ. ευρώ επιπλέον τις πολιτικές αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης θα ενισχύσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης μας σημαντικά. Η λύση όμως του προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή. Όπως εξήγησα στο γερμανικό κανάλι ZDF, χρειαζόμαστε μια συνολική λύση και την συνεργασία της Τουρκίας. Αυτά θα διεκδικήσουμε στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, όπως θα εξηγήσω αύριο και στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τούσκ. Χρειάζεται να κινητοποιηθούμε όλοι στην ΕΕ, ώστε να δοθεί αποτελεσματική απάντηση στην προσφυγική κρίση» γράφει.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman