ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τουρκία: Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο-Δύο νεκροί 35 τραυματίες

Tweet
Share
Tweet
Share

Όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Τουρκίας, επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ρουκέτα πραγματοποιήθηκε από Κούρδους μαχητές. Δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επαρχία Μαρντίν.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 6.00 το πρωί από μαχητές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στην πόλη Νουσαϊμπίν, κοντά στα συριακά σύνορα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης.


Η εκεχειρία μεταξύ του ΡΚΚ και του τουρκικού κράτους κατέρρευσε τον περασμένο Ιούλιο, με συνέπεια οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας να αυξάνονται, μεσούσης της βίας στη νοτιοανατολική χώρα όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.


Το κύμα βίας πλήττει και άλλες περιοχές της χώρας. Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον στρατιωτικών βάσεων στην Άγκυρα στοίχισε τη ζωή 29 ανθρώπων τον περασμένο μήνα. Οι αρχές δήλωσαν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μέλος της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG με τη συνέργεια του ΡΚΚ.


Το ΡΚΚ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Αγκυρα, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κούρδοι αντάρτες άρχισαν αυτονομιστικό ένοπλο αγώνα στη νοτιοανατολική χώρα που κατοικείται ως επί το πλείστον από Κούρδους το 1984. Έκτοτε περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, κυρίως Κούρδοι, έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman